18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Maltese autoriteiten gaan data delen met Zweedse voetbalbond

Tim Giesbers

De Malta Gaming Authority (MGA) heeft een overeenkomst gesloten voor het delen van gegevens met de Zweedse voetbalbond SvFF. Dit is een onderdeel van een poging om matchfixing en andere vormen van manipulatie in het Zweedse voetbal tegen te gaan.

De SvFF is als nationale bond verantwoordelijk voor al het voetbal in Zweden en is toezichthouder van zowel de Allsvenskan als de Damallsvenskan, de nationale competitie voor vrouwen. Het amateurvoetbal valt ook onder de bond, maar deze overeenkomst richt zich voornamelijk op de profs.

Strijd

Antonio Zerafa, integriteitsmanager van de MGA, zegt: “De overeenkomst tussen de MGA en de SvFF maakt het mogelijk dat de relatie tussen de twee entiteiten niet beperkt blijft tot discussies over alleen de beste manier van werken om matchfixing tegen te gaan.”

“Deze overeenkomst regelt ook de overdracht van gegevens met betrekking tot onderzoeken naar manipulatie bij sportcompetities. Dit versterkt ongetwijfeld de inzet van de MGA om sportbestuurders bij te staan ​​in hun strijd tegen matchfixing.”

Overeenkomsten

De nieuwe deal komt nadat de MGA vorige maand ook een soortgelijke overeenkomst heeft ondertekend met de International Cricket Council, het wereldwijde bestuursorgaan van de cricketsport, waarbij de twee organisaties gegevens zullen delen om matchfixing aan te pakken.

Ook die samenwerking was niet bepaald de eerste van de Maltese autoriteit. De MGA heeft andere overeenkomsten gesloten voor het delen van gegevens met de Malta Football Association, de Tennis Integrity Unit en het Internationaal Olympisch Comité.