18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op voetbaltransfers bij online bookmakers

Dirk Maas

Zoals elke zomer is het een komen en gaan van spelers. De transfermarkt in het voetbal staat niet stil. De miljoenen vliegen over de tafel. In sommige landen geldt vanaf dit seizoen de regel dat de transferperiode eindigt als de competitie eenmaal is gestart.

In andere landen is de oude regel dat de transfermarkt op 1 september sluit nog van kracht. Zodoende kunnen er nog vele mutaties plaatsvinden. Speculaties over welke spelers een transfer zullen gaan maken, zullen tot en met 31 augustus aan de orde van de dag zijn. Bookmakers spelen daar op in en bieden de mogelijkheid aan om te wedden op transfers. Tips, quoteringen voorspellingen bij het wedden op transfers zullen in dit artikel behandeld worden.

Niet langer meer een uniforme transferdeadline

Tot en met vorig seizoen ging de transfermarkt in de zomer in vrijwel alle competities op 1 september dicht. Engeland en Italië stapten met ingang van dit seizoen van die datum in het zomerse transferwindow af. In Engeland is de transfermarkt op donderdag 9 augustus gesloten, een dag voor het begin van de competitie. De transfermarkt in Italië sluit op vrijdag 17 augustus, een dag voor de start van de Serie A.

De vervroegde sluiting in Engeland en Italië houdt in dat clubs uit de Premier League en de Serie A geen spelers meer kunnen aantrekken, maar ze kunnen wel spelers verkopen aan clubs buiten Engeland en Italië. Voor landen als Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje geldt 31 augustus nog steeds als uiterste datum om spelers te kunnen kopen en verkopen.

Tips voor het wedden op voetbaltransfers

Met de wildgroei aan voetbalsites regent het berichten over op handen zijnde transfers en geruchten over mogelijke deals. De kunst is het kaf van het koren te scheiden. Anders gezegd: maak onderscheid tussen geruchten en berichten die op waarheid berusten. De meest betrouwbare bronnen zijn de sites die veel autoriteit hebben. Dan moet je vooral denken aan sites van kranten of tijdschriften die mensen in dienst hebben die bovenop het nieuws zitten en hun connecties hebben bij makelaars, clubs en spelers. Zij zijn degenen die het vaak bij het rechte eind hebben wat betreft het voorspellen van voetbaltransfers.

Voorspellen van voetbalduels is al lastig genoeg, laat staan het wedden op een voetbaltransfer. Soms volgen de ontwikkelingen elkaar zo vlug op dat je nauwelijks zicht hebt op de doorgang van een transfer. Het advies luidt daarom dat je tot het moment waarop je de weddenschap op een voetbaltransfer voltooit je het online nieuws continu in de gaten moet houden.

Het is belangrijk om te onthouden dat wedden op voetbaltransfers niet hetzelfde is als het voorspellen van een wedstrijd, waarbij je weet of je binnen 90 (of minder) minuten een bet hebt gewonnen of verloren. Wedden op voetbaltransfers is een kwestie van een lange adem. Als in een weddenschap melding wordt gemaakt van het feit dat speler X aan club Y tot één minuut voor middernacht kan worden verhandeld op de deadline van de zomertransferperiode, wees dan bereid om tot middernacht op dat uiterste tijdstip te wachten.

Wedden op voetbaltransfers: deel 1

Diverse bookmakers bieden weddenschappen op voetbaltransfers aan. Belangrijk is om te weten dat de meeste online wedkantoren het verhuren van spelers ook als een transfer beschouwen.

Enkele namen komen vaak voor bij wedden op voetbaltransfers. Dit zijn Eden Hazard, Paul Pogba, Robert Lewandowski, Neymar, Luka Modric en Edinson Cavani. Dat de meeste van die namen in verband worden gebracht met een transfer heeft te maken met het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid. De winnaar van de afgelopen drie Champions League-edities is naarstig op zoek naar een vervanger voor de naar Juventus vertrokken Portugees.

Wedden op een transfer van Hazard naar Real Madrid heeft een quotering van ongeveer 7.00. De voorspelling dat de Belg bij Chelsea blijft, is gequoteerd op 1.05. Barcelona en Paris Saint-Germain zijn volgens de bookmakers ook eventuele transferopties voor Hazard. Beide clubs hebben een quotering van 15.00.

Volgens de online wedkantoren is de voorspelling dat Robert Lewandowski bij Bayern blijft het meest waarschijnlijk. Die weddenschap is gequoteerd op 1.10. Het wedden op een transfer van Lewandowski naar Barcelona heeft een quotering van ongeveer 5.00. Een overgang naar Real Madrid is volgens de wedkantoren erg onwaarschijnlijk, gelet op de quotering van 41.00.

Wedden op voetbaltransfers: deel 2

Edinson Cavani is volgens de online bookmakers een potentiële vervanger van Ronaldo bij Real. Wedden op een transfer van Cavani naar Real Madrid heeft een quotering van ongeveer 10.00. Een terugkeer naar Napoli is gequoteerd op 13.00. De kans dat hij PSG trouw blijft is, afgaande op de quotes, de meest waarschijnlijke voorspelling. Die weddenschap heeft een quotering van 1.05.

Neymar maakte vorig jaar een opzienbarende overstap naar Paris Saint-Germain. De bookmakers zien hem deze zomer niet vertrekken uit de Lichtstad. Wedden op Neymar blijft bij PSG heeft een quotering van 1.02. De voorspelling dat hij naar Real Madrid verkast, is gequoteerd op 9.00

Tot slot worden Paul Pogba en Luka Modric met verschillende clubs in verband gebracht. De quotering voor Barcelona als Pogba’s nieuwe werkgever bedraagt 5.00. Wedden op een hernieuwd dienstverband bij Juventus heeft een quotering van 15.00. Voorspellen dat hij naar zijn vaderland gaat, is volgens de bookmakers niet de meest logische voorspelling: een transfer naar PSG heeft een quote van 29.00. Wedden dat hij blijft in Manchester behoort ook tot de mogelijke wedopties: die quotering bedraagt 1.10.

Luka Modric pakte de afgelopen jaren prijs na prijs met Real Madrid maar de quoteringen laten zien dat hij de Koninklijke zou kunnen verlaten. Internazionale wordt als meest waarschijnlijke nieuwe club van Modric genoemd. De voorspelling dat hij naar de Nerazzurri vertrekt, heeft een quotering van 5.50. Wedden op een transfer naar Bayern München is gequoteerd op 19.00. Een hereniging met Ronaldo sluiten de bookmakers niet uit: wedden op een transfer naar Juventus heeft een quotering van 23.00. Alles kan ook bij het oude blijven: voorspellen dat Modric bij Real Madrid blijft, is gequoteerd op 1.12.