18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Amerikaans sportbarconcern wil weddenschappen aanbieden

Tim Giesbers

Buffalo Wild Wings is een concern van sportbars en restaurants in de Verenigde Staten, maar als het aan het bedrijf ligt gaat het ook sportweddenschappen aanbieden. De keten, ook bekend als B-Dubs, heeft nog geen definitieve planning voor de ambitieuze plannen, maar is wel serieus over de mogelijke stap.

Mogelijkheden

“We hebben de grootste sportbars in de Verenigde Staten en we geloven dat Buffalo Wild Wings een unieke positie heeft om sportweddenschappen aan te bieden en onze restaurantervaring voor alle consumenten te verbeteren”, vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan iGamingBusiness.

“We zijn actief aan het onderzoeken welke mogelijkheden er allemaal zijn en of er potentiële partners zijn.” Buffalo Wild Wings heeft vestigingen in alle 52 staten van de VS en heeft meer dan 44.000 werknemers. Als het bedrijf ook sportweddenschappen gaat aanbieden, groeit het nog verder door, al is het wel afhankelijk van de wetgeving in individuele staten.

Innovatiever

Aan het einde van het jaar is de kans aanwezig dat in 15 staten een gereguleerde sportwedmarkt is goedgekeurd en na vijf jaar zou dit aantal 32 zijn. Buffalo Wild Wings werd recentelijk voor 2,9 miljard dollar aangetrokken door de Roark Capital Group en CEO Paul Brown maakte bekend dat het bedrijf innovatiever zal worden.

Wanneer de restaurantketen weddenschappen gaat aanbieden, zou dat wel voor wat logistieke vragen zorgen. Van de 1.238 vestigingen van het bedrijf, wordt namelijk maar ongeveer de helft gerund door B-Dubs zelf. De rest worden geleid door franchisenemers. Het is niet duidelijk of de weddenschappen in alle vestigingen moeten worden aangeboden, of alleen in de door Buffalo Wild Wings zelf geleide.