18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspelling kampioen Serie A 2018/2019: wedden, tips & quoteringen

Dirk Maas

De gouden jaren van de Serie A in de jaren 90, toen de Italiaanse competitie de sterkste ter wereld was, werden de afgelopen twee decennia niet meer geëvenaard. Desalniettemin behoort de Serie A nog steeds tot de beste en meest aansprekende voetbalcompetities, zeker nu Cristiano Ronaldo er zijn entree maakt. De Serie A 2018/2019 gaat op zaterdag 18 augustus van start.

Juventus hoopt met Ronaldo de hegemonie in eigen land voort te zetten en ook Europa te veroveren. De club uit Turijn zal de Scudetto echter niet cadeau krijgen, gelet op de stevige concurrentie die zich aandient. De grootste kanshebbers voor het winnen van de Serie A 2018/2019 worden hieronder op een rij gezet. Uiteraard zullen tips, voorspellingen en quoteringen niet ontbreken bij het wedden op de winnaar van de Serie A 2018/2019.

Alleenheerser Juventus

Aad de Mos deed ooit de uitspraak: ‘Er zijn twee zekerheden in het leven: mensen gaan dood en trainers worden ontslagen’. De laatste jaren kan er nog een vanzelfsprekendheid aan worden toegevoegd: Juventus wordt kampioen van Italië.

Dit decennium gingen zeven van de negen landstitels naar de Bianconeri. Sinds het seizoen 2011/2012 is Juventus onafgebroken de beste van Italië geweest. Met uitzondering van de seizoenen 2011/2012, 2016/2017 en 2017/2018 werd het kampioenschap van Juventus altijd in een vroegtijdig stadium beslist.

Met de komst van Cristiano Ronaldo heeft de landskampioen een duidelijk signaal afgegeven wat betreft de titelambities. Een weddenschap die bookmakers aanbieden is: ‘Juventus wint de Serie A 2018/2019 & Ronaldo wordt topscorer van de Serie A 2018/2019’. ‘Ja’ heeft een quotering van 2.55, ‘nee’ is gequoteerd op 1.45. Behalve de Portugese sterspeler versterkte Juventus zich met verdedigers Joao Cancelo en Leonardo Bonucci en middenvelder Emre Can. Rechtsbuiten Douglas Costa, vorig seizoen al op huurbasis actief in Turijn, werd definitief overgenomen van Bayern München. Juventus liet ook de nodige spelers gaan: zo vertrokken doelman Gianluigi Buffon, verdedigers Mattia Caldara en Stephan Lichtsteiner en aanvaller Gonzalo Higuain.

De uitdagers

Juventus had de afgelopen jaren vooral wat te duchten van Napoli. Zeker vorig seizoen brachten de Zuid-Italianen Juventus aan het wankelen. Dankzij een 0-1 zege in het Juventus Stadium op de 34e speeldag naderde Napoli de Turijners tot op één punt. Een nederlaag in de daaropvolgende speelronde maakte een einde aan de titeldroom.

Er vonden deze zomer de nodige mutaties plaats in Napels. Coach Maurizio Sarri en middenvelder Jorginho maakten de overstap naar Chelsea. Doelman Pepe Reina ging transfervrij naar AC Milan. Versterkingen kwamen er in de personen van middenvelder Fabian Ruiz, vleugelspeler Simone Verdi en rechtsback Kevin Malcuit. Met Carlo Ancelotti staat er dit seizoen een zeer gelouterde coach aan het roer bij Napoli.

AS Roma, dat net als Napoli in de afgelopen zeven jaar drie keer vice-kampioen werd, is de laatste jaren een vaste klant in de top 3 van de Serie A. De Romeinen verdienden goed aan de transfers van doelman Allison (62,50 miljoen euro) en Radja Nainggolan (38 miljoen euro). Het vrijgekomen kapitaal werd grotendeels geïnvesteerd in middenvelders Steven Nzonzi en Javier Pastore, linksbuiten Justin Kluivert, aanvaller Gregoire Defrel en keeper Robin Olsen.

Waar Juventus dit decennium oppermachtig is in Italië, daar heerste Internazionale in de tweede helft van het vorige decennium. De resultaten in de afgelopen jaren hielden niet over. Verder dan twee keer een vierde plaats kwamen de Nerazzuri niet. Daar moet dit seizoen verandering in komen. Inter lijkt zijn beste spelers te hebben behouden en kocht goed in. Zo werd de defensie versterkt met Sime Vrsaljko en Stefan de Vrij. De Nederlander kwam transfervrij over van Lazio. Middenvelder Radja Nainggolan werd eveneens aan de selectie toegevoegd. Aanvallend was Inter al heel sterk met Mauro Icardi en Ivan Perisic. Daar is nu de Argentijn Lautaro Martinez bijgekomen.

Stadsgenoot AC Milan is ook wel toe aan succes na enkele magere jaren. De Rossoneri finishten in 2013 voor het laatst in de top 3. Dit seizoen werden al negen spelers vastgelegd, onder wie verdediger Mattia Caldara en aanvaller Gonzalo Higuain. Beide spelers maken de overstap van Turijn naar Milaan. Vorig seizoen haalde Milan ook een compleet nieuw elftal, maar kwam het niet verder dan een zesde plaats.

Wedden op de winnaar van de Serie A 2018-2019: deel 1

De bookmakers voorspellen een achtste landstitel in successie voor Juventus. Wedden op Juventus als winnaar van de Serie A 2018-2019 heeft een quotering van 1.42. Internazionale wordt als voornaamste concurrent gezien. Voor de voorspelling dat Inter kampioen wordt van de Serie A 2018-2019 krijg je zeven keer je inzet terug.

Wedden op Napoli als kampioen van Italië in 2018-2019 heeft een quotering van ongeveer 8.00. Met AS Roma als uitdager van Juventus houden de online wedkantoren eveneens rekening. Voorspellen dat Roma voor het eerst sinds 2001 de Scudetto pakt, is gequoteerd op ongeveer 9.00. In AC Milan hebben de bookmakers weinig vertrouwen. Weliswaar staat Milan in de top 5 van de kanshebbers op het winnen van de Serie A 2018/2019, maar met een quotering van rond de 21.00 lijkt het wedden op een landstitel van Milan wel heel optimistisch ingeschat.

Vanwege de dominantie van Juventus bieden de bookmakers de weddenschap ‘winnaar Serie A 2018-2019 zonder Juventus’ aan. Wedden op Napoli heeft bij deze weddenschap een quotering van 3.00. Voorspellen dat Inter deze weddenschap wint, is gequoteerd op 3.20. Roma en AC Milan hebben voor deze weddenschap quoteringen van respectievelijk 4.00 en 8.00

Naast het wedden op de landstitel kan er ook een bet worden geplaatst op de weddenschap ‘beste ploeg van Lombardije’. Wedden op Inter heeft een quotering van 1.33. De quotering voor AC Milan bedraagt 3.50. Atalanta, dat in 2017 de beste ploeg van Lombardije was, is gequoteerd op 10.00.

Wedden op de winnaar van de Serie A 2018-2019: deel 2

Een andere weddenschap die zeker het vermelden waard is, gaat om het voorspellen welke ploeg op 31 december 2018 bovenaan staat in de Serie A. Juventus is sinds 2012 onafgebroken landskampioen geworden, maar lang niet altijd werd de club uit Turijn ‘winterkampioen’ (de stand op de ranglijst tijdens de jaarwisseling).

Vorig seizoen stond Napoli op 31 december bovenaan in de Serie A. Wedden op Napoli als nummer 1 op 31 december 2018 heeft een quotering van 5.00. Voorspellen dat Roma de koppositie inneemt op oudjaarsdag 2018 heeft eveneens een quotering van 5.00. Inter is voor diezelfde weddenschap gequoteerd op 4.50. Voor stadsgenoot AC Milan bedraagt de quotering 12.00 bij deze weddenschap. Wedden op Juventus als koploper van de Serie A op 31 december 2018 heeft een quotering van 1.60.

Tot slot is er de mogelijkheid om te wedden op het behalen van de dubbel, winnen van het kampioenschap en beker in één seizoen, door een Serie A-club in 2018/2019. De afgelopen vier seizoenen slaagde Juventus erin de dubbel te veroveren. Wedden op Juventus als winnaar van de dubbel heeft een quotering van 2.50. Een lagere quotering staat genoteerd voor de voorspelling dat geen Serie A-ploeg in 2018/2019 de dubbel wint, namelijk 1.45. Wedden op het winnen van de treble door Juventus (Serie A, Coppa Italia en Champions League winnen in 2018/2019) heeft een quotering van 21.00.