18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op Formule 1 Grand Prix Verenigde Staten – Tips en quoteringen

Bob Ligthart

Het huidige seizoen van de Formule 1 is ongekend spannend en de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is vuriger dan ooit. De verschillen zijn enorm klein, dus elke race kan de doorslag geven. In dit artikel blikken we vooruit op de aanstaande Grand Prix die plaatsvindt in de Verenigde Staten.

Stand van zaken WK-klassement

Verstappen eindigde in de vorige Grand Prix, Turkije, op de tweede plek. Hamilton moest het doen met de vijfde plaats, nadat hij een gridstraf had gekregen en ook nog een tactische fout maakte aan het einde van de race. Door deze uitslag nam Verstappen (262.5 punten) weer de leiding in het WK-klassement en wees hij Hamilton (256.5 punten) terug naar de tweede plaats.

Het verschil tussen Verstappen en Hamilton is bij het ingaan van de GP van de VS dus zes punten. Om een beter beeld te geven zetten we de puntenverdeling van een enkele race op een rijtje. De winnaar van een Grand Prix verdient 25 punten, de nummer twee 18, de nummer drie 15, de nummer vier 12, de nummer vijf 10, de nummer zes 8, de nummer zeven 6, de nummer acht 4, de nummer negen 2 en de nummer tien 1. Alles wat daarachter komt krijgt geen punten. Er is ook nog een extra punt te verdienen met het rijden van de snelste ronde. Hiervoor moet een coureur wel in de top 10 eindigen.

Laatste Grand Prix

We lieten al weten dat Verstappen als tweede eindigde tijdens de laatste GP en dat Hamilton op plek vijf eindigde. Valtteri Bottas zal tevreden terugkijken op de GP van Turkije, want de tweede coureur van Mercedes won. Toch was het voor Red Bull een heerlijk weekend aangezien Verstappen de koppositie pakte in de WK-stand en omdat Sergio Perez derde werd. Zo stonden Verstappen en Perez eindelijk weer eens een keer samen voor Red Bull op het podium.

Grand Prix van Amerika

In 2019 vond de Grand Prix van Amerika voor het laatst plaats, omdat het coronavirus in 2020 roet in het eten gooide. In 2019 reed Bottas naar de overwinning. De Fin begon vanaf poleposition en stond zijn eerste plaats niet meer af. Het werd een goed weekend voor Mercedes, want Hamilton eindigde als tweede. Verstappen moest het doen met de derde plaats.

Circuit of the Americas

De Grand Prix wordt dit weekend verreden op het Circuit of the Americas. Dit circuit is 5514 kilometer lang en telt twintig bochten. Het circuit ligt Mercedes wel dat vijf van de acht races won op deze baan. Toch zijn er ook gewoon kansen voor Red Bull, want er zitten ook een aantal technische delen op dit circuit. Daarnaast liet Verstappen in de voorgaande jaren ook zien prima te kunnen presteren op deze baan. Dat terwijl de verschillen tussen Mercedes en Red Bull destijds een stuk groter waren.

Wedden op Grand Prix van Amerika

Nu we jullie op de hoogte hebben gebracht van de stand van zaken, vorige race en de aanstaande Grand Prix, is het tijd om te kijken naar de weddenschappen. We behandelen een aantal weddenschappen die naar onze mening erg interessant kunnen zijn.

Winnaar Grand Prix van Amerika 2021

Het draait natuurlijk allemaal om de winst en het voorspellen van de winnaar is dan ook een erg interessante optie. De bookmakers tippen Hamilton als favoriet met een quotering van 1.83. Niet geheel onverwacht schatten ze de kansen van Verstappen daarna het hoogste in met een quote van 2.47. Net als bij iedere race zijn de twee rivalen de grote kanshebbers en worden zij gevolgd door hun ploeggenoten. Voor Bottas krijg je een quote van 12.00 en voor Perez een quote van 18.75. Na Mercedes en Red Bull komt de rest van het speelveld op gepaste afstand.

Wij verwachten dat Mercedes een goed weekend gaat hebben met de kennis die we hebben uit de geschiedenis en de laatste twee Grands Prix. De nieuwe motor van Mercedes zorgt voor enorm veel snelheid en de ploeg won al vaak op het Circuit of the Americas. Wedden op Hamilton is daarom onze wedtip.

Kwalificatie Grand Prix Verenigde Staten

Voorafgaand aan de race vindt natuurlijk de kwalificatie plaats. Ook hiervoor kun je voorspellen wie er als eerste eindigt en ook hier is onze wedtip Hamilton. Bottas rijdt ook geregeld goede kwalificaties, dus op hem wedden zou ook een optie kunnen zijn. Voor de Fin krijg je op dit moment een quotering van 5.00.

Snelste ronde

De snelste ronde levert een extra punt op en vaak wordt er aan het einde van de race nog gestreden om dit punt. Vaak zie je dat het team dat niet meer kan winnen voor dit punt gaat. Hiervoor wisselen ze de banden en op deze manier is de kans op de snelste ronde nog aanzienlijk aan het einde van een race. Wij verwachten dat Mercedes dus de beste papieren heeft voor het winnen van de race, waardoor we ook denken dat Red Bull de snelste ronde zal rijden. Vroeg of laat in de race. Wedden op Verstappen levert in deze categorie een quote van 3.25 op en voor Perez krijg je een quote van 7.00.

Overige weddenschappen

Dit is slechts een greep uit al de weddenschappen die er worden aangeboden. We verwachten een strijd tussen Mercedes en Red Bull wat betreft het winnen van de race en kwalificatie. Maar je kunt ook wedden op coureurs waarvan jij denkt dat ze in de top 2, top 6 of top 10 zullen eindigen. Op deze manier kun je ook nog op de wat ‘kleinere’ coureurs inzetten. Kijk daarom vooral zelf nog even bij verschillende bookmakers wat zij jou te bieden hebben. Een tip: vergelijk Nederlandse bookmakers, want deze spelen tegenwoordig goed in op de Formule 1 vanwege het succes van Max Verstappen.