18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Andy van der Meijde maakt ‘transfer’ naar Betcity.nl

Tim Giesbers

Andy van der Meijde is het nieuwe gezicht van Betcity.nl. De Nederlandse kansspelaanbieder, met een verkregen licentie actief op de Nederlandse markt, haalt hiermee iemand binnen die eerder actief was voor concurrent Toto. Hij spreekt dan ook zelf van ‘een transfertje’, nu hij van de ene bookmaker overstapt naar de andere.

Oud-voetballer Van der Meijde was eerder nog een van de mensen die zich Koning Toto hebben mogen noemen, samen met onder meer Royston Drenthe, Sjaak Swart en momenteel Wesley Sneijder. In die rol speelde hij een belangrijke rol in diverse reclamecampagnes van Toto. Vanaf nu is hij dus vooral te zien in reclames van Betcity.nl. Hierin is hij degene die uitlegt waar het bedrijf voor staat en waarvoor je terecht kunt bij zijn nieuwe werkgever.

Plagerijtje

In een advertentie van het wedkantoor vertelt hij dat hij ‘een transfertje heeft gemaakt’. Naar eigen zeggen maakte hij deze stap omdat een van de eigenaren van Betcity.nl een goede vriend van hem is. Deze zou hem daarop gevraagd hebben. Betcity.nl is een nieuw bedrijf, dat begin dit jaar opgericht werd. Het wedkantoor is een van de eerste tien bedrijven met een licentie op de Nederlandse kansspelmarkt. Hierdoor mag het vanaf afgelopen 1 oktober legaal sportweddenschappen aanbieden aan Nederlandse consumenten.

In de reclame lijkt Van der Meijde een steek onder water te geven richting Toto. Hij zegt dat het bij Betcity.nl niet gaat over ‘eentjes en tweetjes, maar om de kennis en de weetjes’. Hij ontkent echter iets te hebben tegen zijn oude werkgever. Volgens Van der Meijde heeft hij altijd goed gewerkt bij Toto en heeft geen slecht woord over het bedrijf over. Hij ziet het meer als een plagerijtje dan echt een steek onder water.

Salaris

De oud-speler van Ajax, Internazionale, Everton en PSV gaat naar eigen zeggen prima verdienen bij Betcity.nl, zo vertelt hij voor de camera van De Telegraaf. “Ik ben blij met dit contract. Ik heb een goede transfer gemaakt. De nieuwe club betaalt beter dan de ouwe. Ik verdien echt top. Het contract is voor één jaar. Ik hoop dat ik lang met Betcity verbonden blijf.”