18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden op de Tour de France 2019

Dirk Maas

De Tour de France moet het dit jaar zonder kleppers als Chris Froome en Tom Dumoulin stellen. Er blijven echter genoeg smaakmakers over die een gooi naar de Tour-winst kunnen doen. Titelverdediger Geraint Thomas krijgt met de nodige concurrentie te maken. Zijn grootste tegenstrever komt wellicht uit eigen gelederen.

Er zijn diverse Tour de France-klassementen waarop kan worden gewed bij Toto. Tour de France-specials zijn eveneens heel interessant om op te wedden. Alle uiteenlopende wedmogelijkheden op de Tour de France 2019 worden in dit artikel behandeld.

Wedden op de winnaar van de Tour de France 2019

De berekende manier van koersen van Team Sky deed niet de harten van veel wielerliefhebbers sneller kloppen. Team Sky is inmiddels niet meer, maar de renners nog wel. Geraint Thomas probeert in dienst van Team Ineos zijn Tour-zege van 2018 te prolongeren.

De Welshman heeft een quotering van 3.75 voor de eindzege. Slechts 1 renner heeft een lagere quotering en dat is zijn ploeggenoot Egan Bernal. De Colombiaan is gequoteerd op 2.90. Jakob Fuglsang completeert, dankzij zijn sterke voorjaar (winst Luik-Bastenaken-Luik en Critérium du Dauphiné), de top 3 van kanshebbers met een quotering van 6.50.

Andere namen om rekening mee te houden, zijn Adam Yates (quotering van 12.50), Richie Porte (gequoteerd op 17.25), Nairo Quintana (quotering van 17.75), Thibaut Pinot (gequoteerd op 21.00), Steven Kruijswijk (quotering van 24.00) en Romain Bardet (gequoteerd op 27.00).

Bij Online-wedden-bookmakers bent u aan het juiste adres voor wedtips, quotes en voorbeschouwingen van diverse Tour-etappes.

Wedden op een top 3-klassering

Wedden op een top 3-klassering kent weliswaar lagere quoteringen, maar daar staat tegenover dat de winstkans groter is. Neem je de top 15 van vorig jaar in beschouwing, dan zijn er heel wat renners die in aanmerking komen voor een podiumplaats.

Uiteraard heeft Team INEOS met Bernal en Thomas twee ijzers in het vuur voor een top 3-klassering. Bernal is gequoteerd op 1.65 en Thomas op 1.95. Fugslang heeft een quotering van 2.45 voor een podiumplaats. Adam Yates, in de Tour 2016 de nummer 4, is gequoteerd op 3.40 voor een plaats in de top 3.

Movistar heeft met Mikel Landa (quotering van 7.00) en Nairo Quintana (gequoteerd op 4.85) podiumkandidaten in huis. De Franse hoop op een podiumplek is gevestigd op Pinot (quotering van 5.25) en Bardet (gequoteerd op 6.75). Oude krijger Vincenzo Nibali, nummer 2 in de Giro 2019, heeft een quotering van 7.75. Steven Kruijswijk, vorig jaar 5e in de Tour, is gequoteerd op 5.75 voor een top 3-klassering.

Wedden op de nevenklassementen

De strijd om de groene trui, het puntenklassement, staat sinds jaar en dag te boek als het Peter Sagan-klassement. De Slowaakse alleskunner won tussen 2012 en 2018 zes keer het puntenklassement. Daarmee is hij (gedeeld) recordhouder.

Sagan heeft een quotering van 1.45 voor winst van het puntenklassement. De Slowaak is vaak de enige die wil en kan meesprinten in de tussensprints. Rasechte spurters als Dylan Groenewegen, Elia Viviani en Caleb Ewan richten zich louter op ritzeges.

Ook de bolletjestrui kent een gedoodverfde winnaar: Julien Alaphilippe. De Fransman hield dit seizoen huis met zeges in de Strade Bianche, Milaan-San Remo, Waalse Pijl en het winnen van het bergklassement in de Dauphiné. Alaphilippe, vorig jaar winnaar van de bolletjestrui, heeft een quotering van 2.55 voor het winnen van het bergklassement.

Valpartijen, blessures en ziekte daargelaten staat de winnaar van het jongerenklassement ook vast. Egan Bernal debuteerde vorig jaar met een 15e plaats in de Tour en eindigde als 2e in de strijd om de witte trui. Gezien de grote sprongen die hij sindsdien heeft gemaakt, is het winnen van het jongerenklassement in de Tour welhaast een zekerheid. Bernal heeft daarvoor een quotering van 1.35. Zijn enige concurrent lijkt Enric Mas. De Spanjaard is gequoteerd op 3.55.

Met Mikel Landa, Nairo Quintana en Alejandro Valverde had Movistar vorig jaar 3 renners in de top 15 van de Tour. Daarmee won de Spaanse wielerformatie met speels gemak het ploegenklassement. Dit toptrio doet dit jaar opnieuw mee. Movistar is gequoteerd op 1.55 voor winst van het ploegenklassement. Team Ineos is waarschijnlijk de enige uitdager van Movistar. De Britse wielerploeg heeft ook een quotering van 1.55 voor de eindzege van het ploegenklassement.

Head to head-wedden

Populaire wedvormen bij het wielrennen zijn de head 2 heads, ook wel match-ups genoemd. Bij deze weddenschappen worden twee coureurs tegen over elkaar geplaatst met een bepaalde quotering. U kunt wedden op wie het eerste over de finish komt in een bepaalde etappe of welke renner hoger eindigt in een bepaald klassement.

Toto biedt verschillende head 2 head-weddenschappen aan. Zo kan er worden gewed op een tweestrijd tussen Movistar-ploeggenoten Mikel Landa en Nairo Quintana. Landa heeft een quotering van 2.21 om hoger te eindigen dan Quintana in het algemeen klassemenent, terwijl de Colombiaan een quotering van 1.54 heeft voor een betere klassering dan de Spanjaard.

Landgenoten Julien Alaphilippe en Warren Barguil wonnen in het recente verleden beiden een keer het bergklassement. Alaphilippe heeft een quotering van 1.30 om hoger te eindigen dan Barguil in de strijd om de bolletjestrui, terwijl Barguil gequoteerd is op 3.00 voor een betere klassering dan Alaphilippe.

Wedden op de Tour de France-specials

Toto heeft een uitgebreid aanbod wat betreft Tour-specials. Zo kan er worden gewed op ‘een Ineos-rijder wint de Tour’ (quotering van 1.65). Een herhaling van vorig jaar, toen twee Sky-coureurs in de top 3 eindigden, is dit jaar goed mogelijk. Voorspellen dat Thomas en Bernal een top 3-finish behalen is gequoteerd op 3.75.

Een quotering van 3.25 is er weggelegd voor Landa of Mas finisht in de top 3. Thibaut Pinot eindigde in 2014 als 3e in de Tour, Nairo Quintana behaalde reeds drie keer een podiumplek in de Tour, maar de laatste dateert van drie jaar geleden. Mochten beide coureurs hun vorm terugvinden, dan is de wedmogelijkheid ‘Pinot of Quintana Top 3 Finish'(quotering van 2.50) er één om rekening mee te houden.

Tot slot is er de mogelijkheid om te wedden op de nationaliteit van een klassementswinnaar. De weddenschap ‘een Franse renner wint de bolletjestrui’ heeft een quotering van 2.20. Een Spaanse renner wint de gele trui is gequoteerd op 7.00. Gezien de goede prestaties van de Nederlandse ronderenners de laatste jaren mogen we een opvolger van Joop Zoetemelk niet uitsluiten. U krijgt 11 keer uw inzet terug als u juist voorspelt dat een Nederlander de Tour de France 2019 wint.