18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden kampioenen voetbal 2021: beslissingen in zicht

Cas Geleijnse

Het einde van het voetbalseizoen is in zicht. De beslissingen in de grote competities gaan de komende weken vallen en ook in Europa gaan we richting de finales. In dit artikel bespreken we de titelstrijd voor de Premier League, Bundesliga, Eredivisie, La Liga, Serie A én kijken we naar de kanshebbers voor de overwinning in de Champions League en Europa League. Voor elke competitie bespreken we wie de kanshebbers en outsiders zijn om in 2021 kampioen te worden. Daarnaast geven we quoteringen en tips voor het wedden op de kampioenen van het seizoen 2021/21.

Premier League – Manchester City vrijwel zeker kampioen

Het is niet meer de vraag of, maar wanneer Manchester City kampioen van Engeland gaat worden. Ondanks dat de ploeg afgelopen weekend met 2-0 verloor van stadsgenoot Manchester United, lijkt de titelstrijd in Engeland beslist. Met nog tien wedstrijden te gaan, is de voorsprong op nummer twee Manchester United elf punten.

De quotering als je inzet op de landstitel van Manchester City is dan ook maar 1.01 bij Toto. Manchester United krijgt een quotering van 40.00. Leicester City heeft slechts één punt minder dan Manchester United, maar wordt niet echt gezien als kanshebber: de nummer drie van de Premier League krijgt een quotering van 125.00. De achterstand van regerend landskampioen Liverpool bedraagt 22 punten en dit is ook terug te zien in de quotes: wedden op de titel voor Liverpool levert je 350 keer je inzet op.

In dit geval is zowel wedden op City (quotering te laag) als de concurrentie (kans te laag) op kampioen geen aanrader. Een tip voor een alternatief is de weddenschap ‘Top-2 Premier League’ bij Toto. Je voorspelt dan of een team bij de eerste twee eindigt, wat in dit geval eigenlijk neerkomt op voorspellen dat de club tweede wordt.
Manchester United (1.70), Chelsea (3.75) en Leicester (6.50) zijn de reële opties voor deze weddenschap.

Bundesliga – Bayern München vs. RB Leipzig

Met zes overwinningen op rij heeft RB Leipzig zich serieus gemeld in de strijd om de Bundesliga-titel. Leipzig is de grote concurrent van Bayern München. Op het moment van publiceren is de regerend landskampioen nog altijd koploper met twee punten voorsprong op Leipzig.

Ondanks het kleine verschil is Bayern nog altijd dik de favoriet volgens de bookmakers. Wedden op een nieuwe titel voor Bayern kan bij Toto met een quote van 1.11. Leipzig krijgt een quotering van 6.65 om kampioen te worden. In april gaat Bayern München op bezoek bij RB Leipzig. Dit duel zou wel eens cruciaal kunnen zijn in de strijd om de Bundesliga.

Outsider is het VfL Wolfsburg van spits Wout Weghorst. Wolfsburg staat derde met tien punten minder dan Bayern München. Bij de bookmakers krijgt Wolfsburg een quotering van 90.00.

Hoewel Bayern favoriet is, lijkt het toch geen onredelijke tip om te wedden op Leipzig als kampioen. Die ploeg staat maar twee punten achter, en heeft misschien wel 20% of 25% kans om toch kampioen te worden. De quotering van 6,65 staat gelijk aan 15% kans, en lijkt dus een value bet te zijn.

Eredivisie – Ajax onbedreigd naar landstitel

Mede dankzij het 1-1 gelijkspel tegen PSV heeft Ajax de koppositie in de Eredivisie stevig in handen. De Amsterdammers hebben een voorsprong van zes punten op PSV, en hebben ook nog een wedstrijd minder gespeeld. De ploeg van Erik ten Hag lijkt onbedreigd op weg te zijn naar de landstitel. Toto geeft Ajax een quotering van 1.08 voor de landstitel. Wedden op achtervolger PSV als kampioen van Nederland krijgt een quotering van 6.50.

Na de 2-1 nederlaag tegen Vitesse lijkt AZ definitief afgehaakt in de titelstrijd. AZ, Vitesse en Feyenoord krijgen allemaal een quote van 150.00 om kampioen van de Eredivisie te worden. AZ staat elf punten achter op Ajax, Vitesse heeft een achterstand van twaalf punten en Feyenoord heeft veertien punten minder dan de Amsterdammers.

Tip: Hoewel de quotering van 1.08 voor Ajax niet heel hoog is, lijkt dit toch nog wel de moeite van het wedden waard.

Primera División – Titelrace is weer spannend

Het 1-1 gelijkspel tussen Atlético Madrid en Real Madrid heeft de titelrace in Spanje nieuw leven ingeblazen. Barcelona profiteerde door te winnen van Osasuna. De achterstand van Barcelona op Atlético Madrid is nog maar drie punten, al heeft Atlético nog wel een wedstrijd tegoed.

Real Madrid heeft ook een wedstrijd minder gespeeld dan Atlético. De ploeg van Zinedine Zidane heeft vijf punten achterstand op de stadsgenoot. Atlético is wel de favoriet, met een quote van 1.62 voor het kampioenschap in La Liga. Bij Barcelona krijg je 3.05 keer je inzet en Real Madrid heeft een quote van 4.55.

Atlético werd in 2014 voor het laatst kampioen van Spanje, en daarvoor in 1996. Tussendoor zakte de club zelfs nog even weg naar het tweede niveau. Ondanks de goede uitgangspositie nu, is kampioen worden geen normale zaak voor Los Colchoneres. De laatste seizoenen draaide de formatie van Diego Simeone vaak goed bovenin mee, maar haakte de ploeg toch af in de eindfase van het seizoen. Het zou dus een goede tip kunnen zijn om te wedden op een titel voor Barcelona of Real, zeker aangezien die ploegen op dit moment een hoge quotering krijgen voor de titel.

Serie A – Een nieuwe kampioen

De afgelopen negen seizoenen werd Juventus kampioen van Italië. Met nog twaalf wedstrijden te gaan lijkt dat dit seizoen niet te gaan lukken. Internazionale ligt op pole position voor de landstitel in Italië. Het weekend voor publicatie van dit artikel versloeg de ploeg van Antonio Conte Atalanta met 1-0. Door de overwinning werd Atalanta definitief uitgeschakeld in de race om de landstitel.

De voorsprong van Inter op stadsgenoot en nummer twee AC Milan is zes punten, Juventus staat slechts derde en heeft tien punten minder dan Inter. Wedden op de landstitel voor Inter heeft een quote van 1.16. Ondanks de derde plaats krijgt Juventus (7.35) nog wel een lagere quote dan AC Milan (12.50).

Denk je dat Inter z’n goede vorm gaat vasthouden, dan is de 1.16 quotering best de moeite waard. Tip: Juventus heeft nog wel een wedstrijd tegoed én speelt nog thuis tegen Inter. Het gat kan dus zomaar slinken naar vier punten. Geloof jij in deze inhaalrace van Juve, dan biedt de 7.35 quotering van dit moment een uitgelezen kans om te wedden.

Champions League – Manchester City favoriet

Volgens de bookmakers maakt Manchester City grote kans op een dubbel dit seizoen. De ploeg is favoriet voor de landstitel, maar ook de grote favoriet voor de Champions League. De ploeg van Pep Guardiola krijgt een quote van 3.50 om dit toernooi te winnen. City versloeg Borussia Mönchengladbach met 2-0 in z’n eerste ontmoeting in de achtste finale en staat dus al met één been in de kwartfinale.

Regerend Champions League-winnaar Bayern München – dat de eerste wedstrijde in achtste finales tegen Lazio met 4-1 won – volgt Manchester City met een quote van 4.30. Paris Saint-Germain maakte indruk tegen FC Barcelona door in Spanje met 4-1 te winnen. De Fransen krijgen een quote van 6.15. Liverpool is de nummer vier bij Toto. Wedden op Champions League-winst van Liverpool heeft een quotering van 8.15.

Vorig seizoen bleek Bayern de sterkste tijdens het unieke Champions League ‘slottoernooi’ in Lissabon, waarbij de kwartfinales, halve finales (telkens één duel) en finale in rap tempo werden afgewerkt. Het won in de finale met 1-0 van PSG, en het lijkt geen verkeerde tip om nu weer op Bayern of PSG te wedden als eindwinnaar. City is weliswaar favoriet, maar niet ruim en de club gaf tot nu toe altijd niet thuis in de absolute slotfase.

Europa League – Alleen Engelse clubs boven Ajax

In de Europa League 2020/21 zijn de Engelse ploegen favoriet bij de bookmakers. Manchester United maakt volgens hen de meeste kans, met een quote van 4.15. Daarachter staan de Londense clubs Tottenham Hotspur (4.85) en Arsenal (7.35). Ajax is de nummer vier bij de bookmakers: de Amsterdammers krijgen een quote van 9.60.

Op de Spurs na zijn dit allemaal ploegen de we de afgelopen seizoenen weleens in de finale van de Europa League hebben gezien. Tip: Manchester United oogt het sterkst en neemt de Europa League de laatste jaren uiterst serieus. De quote van 4.15 voor toernooiwinst van United lijkt de moeite waard.