18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden knock-outfase Champions League 2020/21

Bob Ligthart

De groepsfase van de Champions League zit erop en maandag 14 december is er geloot voor de knock-outfase. Tot nu toe vielen er al een aantal teams positief op en anderen waren juist kwetsbaar. In dit artikel blikken we terug op de groepsfase en kijken we vooruit om te bepalen wie de favorieten zijn om de cup met de grote oren te veroveren.

Welke clubs zijn door naar de knock-outfase van de Champions League?

Van elke poule gaan er twee teams door naar de knock-outfase, dus dat zijn in totaal zestien clubs. De teams die hun naam maandag bij de loting hoorden zijn: Bayern München, Atlético Madrid, Real Madrid, Borussia Mönchengladbach, Manchester City, FC Porto, Liverpool, Atalanta Bergamo, Chelsea, Sevilla, Borussia Dortmund, Lazio Roma, Juventus, Barcelona, Paris Saint-Germain en RB Leipzig.

Hoe deden deze clubs het in de groepsfase?

Groep A

In deze groep was Bayern München duidelijk de sterkste. De winnaar van de vorige editie van de Champions League is dit seizoen nog altijd ongeslagen in het toernooi. Het won namelijk vijf keer en speelde één keer gelijk. De club scoort erg veel. Achttien keer in zes wedstrijden om precies te zijn, waardoor het boven de rest van de poule uitstak. Atlético Madrid eindigde tweede in deze groep met negen punten, wat er zeven minder zijn dan Bayern. De Spaanse ploeg liet wel zien dat het moeilijk te verslaan is door slechts één keer te verliezen in de groepsfase.

Groep B

Dit was misschien wel de spannendste poule van dit Champions League-seizoen. Op de laatste speeldag was er nog van alles mogelijk. Uiteindelijk was het Real Madrid dat bovenaan eindigde, terwijl het voorafgaand aan de laatste wedstrijd niet zeker was dat de club door zou gaan. Borussia Mönchengladbach verloor dat laatste duel van Real, maar door een gelijkspel bij Internazionale – Shakhtar Donetsk werd de Duitse club toch nog tweede. Hierdoor heeft het ook een plaats in de knock-outfase veiliggesteld.

Groep C

Manchester City en FC Porto waren al snel zeker van een plek bij de laatste zestien. De Engelse club eindigde de groep als nummer één met zestien punten en de Portugese club werd tweede met dertien punten. Olympiakos en Marseille kwamen er niet aan te pas en eindigden de groepsfase met drie punten.

Groep D

In deze groep waren Liverpool en Atalanta Bergamo de sterkste teams. The Reds waren op de voorlaatste dag al zeker van overwintering in de Champions League, maar Atalanta moest nog aan de bak. Het won uiteindelijk met 0-1 van Ajax, waardoor het een plek in de knock-outfase wist te bemachtigen ten koste van de Amsterdamse club.

Groep E

Chelsea en Sevilla staken met gemak boven Krasnodar en Stade Rennes uit. The Blues zijn nog steeds ongeslagen, want zij eindigden eerste met veertien punten uit zes wedstrijden. Sevilla verloor één keer, kwam toch nog op dertien punten uit. Krasnodar gaat door de vijf behaalde punten naar de Europa League en het Europese avontuur van Stade Rennes zit erop.

Groep F

Borussia Dortmund was in deze groep de sterkste, gevolgd door Lazio Roma. De Italiaanse ploeg is nog ongeslagen, maar werd toch tweede. Dit komt door de vele gelijke spelen. Lazio speelde in zes wedstrijden namelijk vier keer gelijk. Club Brugge eindigde met twee punten minder dan Lazio op de derde plaats in groep F. Zenit was duidelijk de zwakste met een mager puntje.

Groep G

Deze groep werd aangevoerd door de teams van de levende legendes Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Juventus en Barcelona troffen elkaar op de laatste speeldag van de groepsfase. De Italiaanse ploeg won die confrontatie met 0-3, waardoor het naar de eerste plek van groep G klom. Barcelona eindigde op plek twee met een gelijk puntenaantal als Juve, namelijk vijftien. Dynamo Kiev en Ferencváros waren slechts figuranten. De club uit Kiev gaat nog wel de Europa League in.

Groep H

De laatste poule was zeker niet de minste, want in deze groep ontstond een mooie strijd tussen Paris Saint-Germain, RB Leipzig en Manchester United. PSG en Leipzig trokken aan het langste eind. Zij gaan beiden met twaalf punten door naar de knock-outfase. Manchester United stroomt door naar de Europa League door de negen punten die het haalde. Istanbul Başakşehir sloot deze groep af als nummer vier met drie punten.

Loting laatste zestien

De loting van de laatste zestien is achter de rug en er staan wat mooie affiches op het programma. Op de eerste speeldag van de knock-outfase vindt RB-Leizig – Liverpool plaats, net als de kraker tussen Barcelona en Paris Saint-Germain. Een dag later is het tijd voor Sevilla – Borussia Dortmund en Porto – Juventus.

De week daarna staan ons nog vier wedstrijden te wachten en dit zijn: Atlético Madrid – Chelsea, Lazio – Bayern München, Atalanta Bergamo – Real Madrid en Borussia Mönchengladbach.

Op voorhand lijkt het erop dat er een paar teams deze ronde bijna zeker doorkomen. Zo is Juventus de grote favoriet tegen Porto, net als Bayern tegen Lazio. Manchester City zou ook van Mönchengladbach moeten winnen, maar voor de rest zitten er veel spannende lotingen tussen.

Het is daarom ook niet gek dat dit de enige teams zijn waarbij een overwinning in de eerste wedstrijd momenteel een quote heeft van onder de 2.00: Juventus (1.90), Bayern München (1.65) en Manchester City (1.63).

Favorieten Champions League 2020/21

Bayern München won de Champions League vorig seizoen en de club kwam de groepsfase dit keer kinderlijk eenvoudig door. De Duitse grootmacht is daarom nu nog steeds de favoriet om de titel nog een keer te winnen. De bookmakers geven deze voorspelling dan bij Toto ook de laagste quote met 3.75. Deze quotering is niet veranderd na de loting, omdat Bayern doorgaans makkelijk moet winnen van Lazio.

Naast Bayern is er nog één club die de groepsfase met zestien punten afsloot en dit was Manchester City. De wedkantoren zien City dan ook als de grootste concurrent van Bayern. Wedden op ‘Manchester City wint de Champions League’ kan met een quote van 5.50. In de Premier League laat de club toch regelmatig zien dat het kwetsbaar is, waardoor er punten verloren gaan. De Engelse club lijkt daarom niet constant genoeg om de Champions League te winnen.

Liverpool kan natuurlijk ook niet uitblijven in het rijtje met favorieten. De club won het toernooi nog in 2019. The Reds hebben wel wat pech met blessures dit seizoen, maar vooralsnog zijn de resultaten in de Champions League goed. Liverpool doet daarom niet onder ten opzichte van City, terwijl het wel een hogere quote (7.50) heeft. Wedden op Liverpool kan dus een interessante optie zijn.

Er zijn ook altijd nog outsiders die het goed kunnen doen. Zo zou Juventus (quote 12.00) erg sterk voor de dag kunnen komen als het er echt om gaat tijdens de knock-outfase. Juve is gehaaid genoeg om weer eens een Champions League-titel bij te kunnen schrijven. Na de loting is de quotering van De Oude Dame naar 4.00 omlaag gegaan, omdat de kans groot is dat het deze ronde doorkomt. Het heeft een team met daarin erg ervaren spelers die niet verzaken op belangrijke momenten. Als je dit dit een interessante combinatie vindt, kun je wedden op Juventus als winnaar van de Champions League 2020/21.

Juventus favoriet

De loting voor de eerste ronde van de knock-outfase is bekend. Bayern München blijft de favoriet in de strijd om deze internationale titel. De club oogt sterk, speelt met bijna dezelfde elf als vorig seizoen en scoort erg gemakkelijk. Er zijn momenteel weinig teams die zich met dit Bayern kunnen meten. De belangrijkste tip is dan ook wedden op Bayern als sterkste ploeg in knock-outfase en winnaar van de Champions League 20/21. Hierop kun je wedden met een quotering van 3.75.