18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gamban en Gamcare bieden gratis zelfuitsluiting aan

Tim Giesbers

Zelfuitsluitingssysteem Gamban is een samenwerking aangegaan met non-profitorganisatie Gamcare. Samen gaan de twee partijen zorgen voor een gratis optie voor zelfuitsluiting bij kansspelen. Dit zou dan gelden voor alle inwoners van het Verenigd Koninkrijk.

Iedereen in het land die wedgerelateerde schade ervaart, kan zich nu gratis inschrijven bij Gamban door te bellen met een Gamcare National Gambling Helpline-adviseur. Voorheen betaalde een consument omgerekend 2,73 euro per maand of 27,37 euro per jaar voor inschrijving bij het systeem.

Banken

In februari begon Gamban al een samenwerking met Lloyds Banking Group, eigenaar van de Britse banken Halifax, Lloyds en Bank of Scotland. Door de overeenkomst tussen de twee konden consumenten van alle banken onder de vlag van Lloyds gratis gebruik maken van Gamban.

De tool van Gamban biedt ook toegang tot een database met een zwarte lijst van aanbieders. Volgens een andere non-profitorganisatie, A Game Above, is dit de grootste lijst in zijn soort ter wereld. Gebruikers kunnen hier hun eigen zwarte lijsten voor aanbieders aanmaken en bijwerken.

Toolkit

Ook Gamcare zit niet stil; eerder werd een nieuwe toolkit voor veiliger wedden gepresenteerd. Deze moet financiële instellingen, kansspelbedrijven en schuldadviesbureaus helpen bij het identificeren en ondersteunen van consumenten met wedgerelateerde financiële schade.