18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorspellingen WK vrouwen 2019

Dirk Maas

Nog nooit was er een land dat tegelijkertijd wereldkampioen voetbal bij de mannen en de vrouwen was. Wellicht dat daar dit jaar verandering in komt. Frankrijk is namelijk de organisator van het WK vrouwen 2019 en de huidige nummer 3 van de wereldranglijst kan in de voetsporen treden van het mannenteam dat 21 jaar geleden wereldkampioen in eigen land werd.

Toto heeft verschillende weddenschappen voor het WK vrouwen 2019 in de aanbieding. Hoe u voorspellingen kunt doen voor het WK vrouwen 2019 komt in dit artikel aan bod.

1. Wedden op de winnaar

‘Er zijn wel 9 landen die wereldkampioen kunnen worden, waaronder wij’, aldus aanstaand Oranje-topscorer aller tijden Vivianne Miedema. De quoteringen bij Toto voor het wedden op de WK-winnaar geven Miedema gelijk.

Titelverdediger Verenigde Staten en gastland Frankrijk gelden als de grootste kanshebbers. Zij hebben beide een quotering van 4.20 bij Toto voor de WK-winst. Olympisch kampioen Duitsland heeft een quotering van 6.25 voor WK-goud.

Japan, in 2011 wereldkampioen en vier jaar later runner-up, is gequoteerd op 14.25 voor de wereldtitel. Europees kampioen Nederland heeft een lagere quotering, namelijk 13.00 voor WK-winst. Engeland, halve finalist bij het laatste WK en EK, is gequoteerd op 7.00.

Andere landen om rekening mee te houden, zijn Zweden (vice-Olympisch kampioen, quotering 25.00), Canada (Olympisch brons in 2016, gequoteerd op 22.00) en Australië (de huidige nummer 6 van de wereldranglijst, quotering van 16.75).

2. Wedden op uitschakeling

Toto biedt, naast het wedden op de WK-winnaar, ook de mogelijkheid te wedden op de uitschakeling van verschillende landen. Concreet gezegd betekent dat u een voorspelling kunt doen welke fase het eindstation wordt.

De Verenigde Staten, dat tijdens de laatste 2 WK’s telkens de finale haalde, is gequoteerd op 5.00 voor het verliezen van de WK-finale en op 4.50 voor uitschakeling in de halve finale.

Nederland, wiens beste prestatie op een WK het bereiken van de 8e finale is, heeft een quotering van 2.25 voor uitschakeling in de achtste finale (niet ondenkbaar gezien Engeland, Japan en Zweden als mogelijke tegenstanders) en 4.00 voor eliminatie in de kwartfinale.

3. Wedden op het bereiken van de halve finale en finale

Wedden op het bereiken van de halve finale en finale van een bepaald land is volop mogelijk bij Toto. WK 2019-gastland Frankrijk heeft een quotering van 1.55 voor ‘Ja, Frankrijk bereikt de halve finale’ en 2.30 voor ‘Nee, Frankrijk haalt niet de halve finale’.

Duitsland en Engeland, beide halve finalist bij het vorige WK voor vrouwen, hebben quotering van respectievelijk 1.75 en 1.70 voor het bereiken van de halve finale. De weddenschap ‘Uitgeschakeld worden voor de halve finale’ kent voor beide landen een quotering van 2.00.

De Oranje Leeuwinnen zijn gequoteerd op 1.08 voor de weddenschap ‘Nederland haalt niet de finale’ en op 6.50 voor het bereiken van de WK-finale.

4. Wedden op de WK-topscorer

Het voorspellen van de topscorer is eveneens een populaire weddenschap. Toto heeft verschillende namen die in aanmerking komen voor beste schutter. Wat te denken van Carli Lloyd? De Amerikaanse werd in 2015 (gedeeld) WK-topscorer. Zij heeft een quotering van 15.25.

Lloyd’s teamgenote Alex Morgan, goed voor 101 goals in 161 interlands, is met een quotering van 7.00 topfavoriete voor de topscorerstitel. Dat een Amerikaanse WK 2019-topscorer wordt, ligt voor de hand gezien de tegenstanders in de poulefase. De VS speelt tegen één sterk land, Zweden, en twee mindere goden (Thailand en Chili).

Vaak wordt in de poulefase de basis gelegd voor de topscorerstitel. Dubbele cijfers zijn niet ongewoon en een spits van formaat komt dan al gauw tot minimaal vijf goals. Vivianne Miedema heeft een quotering van 11.50 voor WK 2019-topscorer, maar de tegenstand in de groepsfase is met Canada, Nieuw-Zeeland en Kameroen beduidend zwaarder ten opzichte van de opponenten die Amerika treft.

5. Wedden op wedstrijden

Uiteraard kan er bij Toto gewed worden op alle duels van het WK vrouwenvoetbal 2019. Van het voorspellen van een 1×2 weddenschap tot halftime/fulltime wedden, u heeft keuze te over.

Behalve het volgen van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen is ook het voorspellen van de duels van het Nederlands vrouwenelftal interessant. Van Nederland wordt verwacht dat het groepswinnaar wordt, maar Canada staat 2 plaatsen hoger op de wereldranglijst en Nieuw-Zeeland en Kameroen zijn opponenten waar je niet overheen walst.

Aanvallend zijn de Oranje Leeuwinnen op hun best, maar het houden van de nul (zeker tegen gelijkwaardige landen) is niet altijd een sinecure. De weddenschap ‘scoren beide teams in de wedstrijd (quotering van 2.10 voor Nieuw-Zeeland – Nederland) is er één om op te letten.