18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Oud-international Spanje opgepakt op verdenking van matchfixing

Tim Giesbers

Oud-voetballer Raúl Bravo is opgepakt op verdenking van matchfixing. Hij wordt ervan verdacht de spil te zijn in een groter matchfixingschandaal. Ook diverse andere spelers worden in verband gebracht met de zaak, net als mensen die op een andere manier betrokken zijn bij de voetballerij.

Bravo speelde van 2001 tot 2007 bij Real Madrid en was ook basisspeler van Spanje op het EK 2004. Hij speelde veertien interlands en ging uiteindelijk nog in België en Griekenland spelen. Borja Fernández (Real Valladolid), Carlos Aranda (gestopt), Samuel Sáiz (Getafe) en Iñigo López (Deportivo La Coruña) zijn andere spelers die verdacht worden.

Voorzitter

De voorzitter van Huesca is tevens opgepakt, samen met het hoofd van de medische staf van Huesca. Die club degradeerde dit seizoen uit de Primera División naar de Segunda División. Ook zou de politie volgens diverse Spaanse bronnen de kantoren van de voetbalclub hebben doorzocht.

Eén van de verdachte wedstrijden is volgens Espejo Público het duel Real Valladolid – Valencia in de laatste speelronde van dit voetbalseizoen. De thuisploeg was al zeker van handhaving en spelers zouden hebben gewed op een nederlaag. Uiteindelijk wist Valencia de wedstrijd ook met 0-2 te winnen.

Meldingen

Ook een nog onbekende wedstrijd in mei 2018 wordt onderzocht. In totaal zijn er acht meldingen van mogelijke matchfixing doorgegeven bij de politie. De gearresteerden worden niet alleen verdacht van matchfixing, maar ook van het opzetten van een criminele organisatie, corruptie en witwassen.