18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing, wedtips & quoteringen Major League Baseball 2021

Bob Ligthart

Het nieuwe seizoen van de Major League Baseball (MLB) staat voor de deur en de fans hebben er lang op gewacht, nadat het vorige seizoen van korte duur was. Wie wint dit jaar de World Series? In dit artikel beschouwen we voor op het aanstaande seizoen. Dit doen we aan de hand van verschillende wedtips en de daarbij behorende quoteringen.

Afgelopen seizoen

De Los Angeles Dodgers stonden vorig seizoen voor de derde keer in vier seizoenen in de World Series, de finale van het MLB-seizoen. Het team is oppermachtig in de National League Western Division, want het was daarin al acht keer op rij de sterkste. In 2017 en 2018 schopten ze het tot de World Series, net als vorig jaar. In 2017 en 2018 verloren de Dodgers in de finale, maar driemaal is scheepsrecht. In de World Series wonnen de Dodgers de best-of-seven met 4-2 van Tampa Bay Rays.

MLB 2021

Het nieuwe seizoen van de Major League begint op 1 april en eindigt op 3 oktober. Het 91ste All-Star duel staat op 13 juli gepland. Op 26 oktober is het tijd voor de World Series en de mogelijke zevende en beslissende wedstrijd wordt op 3 november gespeeld. Vorig seizoen ging de planning flink op de schop door de komst van de pandemie. Het seizoen begon toen pas in juli en de teams speelden een schema van slechts 60 wedstrijden.

Een jaar later houdt de pandemie nog steeds aan, maar er is meer hoop door medische ontwikkelingen als vaccinaties. Normaal staan er 162 wedstrijden op de kalender in een MLB-seizoen en het is de bedoeling dat deze dit jaar weer worden volgemaakt.

Wedden op honkbal

Er zijn een paar dingen belangrijk om te noemen voordat we overgaan op de wedtips en quoteringen. Honkbal is namelijk niet een van de bekendste sporten en de weddenschappen zijn daarom ook op sommige gebieden wat anders. Zo is een gelijkspel niet mogelijk bij honkbal, want bij een gelijke stand spelen de teams gewoon door tot er alsnog een winnaar uit komt. De ‘1×2-weddenschap’ is dus niet van toepassing, want je kan niet op een gelijkspel wedden. Je kunt natuurlijk wel gewoon op de winnaar van de wedstrijd wedden.

Een weddenschap die je normaal ook niet zomaar tegenkomt, is het voorspellen van het aantal runs. Dit lijkt op de Under/Over weddenschap uit het voetbal. Nu wed je dus op hoeveel runs er plaatsvinden in een wedstrijd.

Je kunt ook nog verder uitwijken op de runs. Zo is het mogelijk om per team te wedden op het aantal runs dat het maakt. Ook kun je inzetten op het team waarvan jij denkt dat het als eerste voorbij een aantal runs is. Dit is nog niet alles, dus ga vooral gedurende het seizoen zelf ook op onderzoek uit de bookmaker.

Wedden op MLB 2021

Het is natuurlijk mogelijk om door het seizoen heen op wedstrijden te wedden. Dan komen de hierboven genoemde weddenschappen zeker van pas, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zo zijn er al opties die veel later in het seizoen pas aan bod komen, zoals het wedden op de winnaar van de World Series.

Winnaar World Series 2021

De Los Angeles Dodgers en de New York Yankees zijn volgens de bookmakers de favorieten om de World series te winnen. Vorig seizoen waren de Dodgers het sterkst en zij stonden ook in 2017 en 2018 in de finale. Ze zijn in de eigen National League West erg sterk, waardoor het een team is waar zeker rekening mee gehouden moet worden. De Yankees zijn recordkampioen, maar wachten al een hele tijd op een volgende titel. Het team uit New York won de World Series voor het laatst in 2009. De eindzege voor Los Angeles Dodgers heeft op dit moment een quote van 4.50 en bij New York Yankees is dit 6.50.

Andere concurrenten die qua quoteringen redelijk in de buurt blijven zijn New York Mets (10.00) San Diego Padres (10.00), Chicago White Sox (11.00) en Atlanta Braves (13.00). Verliezend finalist uit 2020 Tampa Bay Rays blijft wat achter met een quotering van 21.00.

Winnaar MLB American/ National Leagues

De teams bevinden zich allemaal in Leagues. Dit kan de American League of een National League zijn. Deze zijn dan ook weer opgedeeld in Central, East, Pennant en West. We lopen alle leagues even na om te kijken wie de favorieten zijn.

Om te beginnen kijken we naar de American Leagues. In Central is Chicago White Sox de favoriet met een quote van 1.83, gevolgd door Minnesota Twins met 2.20. De andere teams zitten hier ver vandaan. In East is er één torenhoge favoriet en dat is New York Yankees (1.40), dat dus ook al getipt werd als een kanshebber voor de gehele eindzege. Houston Astros (2.25) en Oakland Athletics (2.38) lijken het te gaan uitvechten in West. Uiteindelijk komt er natuurlijk ook een winnaar uit de gehele American League, Pennant, en de Yankees (3.30) worden dit in de American League volgens de wedkantoren. De White Sox komen wel in de buurt met een quote van 5.50.

Dan gaan we over op de National Leagues. St. Louis Cardinals worden getipt als de favoriet in Central met een quotering van 2.00. In East geldt dit voor New York Mets (2.20), maar de concurrentie is stevig met Atlanta Braves (2.38). West wordt zoals gezegd gedomineerd door Los Angeles Dodgers, vandaar de lage quote van 1.25. De Dodgers zijn ook de favoriet in de hele National League, want op hun wedden levert in deze categorie een quote van 2.75 op. De grootste concurrenten volgen met een quote van 6.00. Dit zijn New York Mets en San Diego Padres.