18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Groen licht voor overname Enlabs door Entain na steun aandeelhouders

Tim Giesbers

Er lijkt een positief einde te komen aan de overname van kansspelaanbieder Enlabs door Entain. Het laatste bod wat door die organisatie is gedaan, van omgerekend 5,21 euro per aandeel, is door de aandeelhouders van het Zweedse Enlabs geaccepteerd.

Het herziene bod van Entain (moederbedrijf van onder meer bwin, lees hier een uitgebreider profiel) is geaccepteerd door de houders van in totaal zo’n 65,9 miljoen aandelen. Samen vertegenwoordigen zij 94,2 procent van alle aandelen binnen het bedrijf.

Deze overname heeft dus in totaal een waarde van tussen de 300 miljoen en 350 miljoen euro.

Termijn

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de overname definitief gaat plaatsvinden, maar volgens geruchten zou dit gaan gebeuren op 30 maart aanstaande.

Volgens Entain heeft het aan alle voorwaarden van de aandeelhouders voldaan. Ook aandeelhouders die nog niet akkoord zijn gegaan, kunnen in een later stadium alsnog hun aandelen van de hand doen aan Entain. De termijn voor deze keuze is verlengd tot 1 april.

Januari

Zo’n twee weken later, op 13 april, kan de volledige overname worden afgerond. De acceptatieperiode zal niet verder worden verlengd in april. In januari deed Entain voor het eerst een aanbieding. Deze was ter waarde van circa 3,93 euro per aandeel.