18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Superspannend: Wedden, tips & quoteringen slot Ligue 1 2020/21

Joris Velthausz

De Franse voetbalcompetitie is in 2020/21 misschien wel de competitie met de spannendste titelstrijd van Europa. AS Monaco, Olympique Lyon, Lille OSC en Paris Saint-Germain kunnen allemaal nog kampioen worden. Het scheelt maar vier punten tussen deze vier ploegen. Hier lees je tips en quoteringen waarmee je kunt wedden op het slot van de Ligue 1 2020/21.

We behandelen eerst de vier titelkandidaten, en geven daarna een wedtip voor het wedden op de kampioen.

AS Monaco

De club uit het Vorstendom Monaco heeft een paar heftige seizoenen achter de rug. Twee seizoenen geleden werd de club nog zeventiende in de competitie en ontliepen ze net de degradatie. Nu, twee jaar later, is de club weer op haar oude niveau. Onder leiding van Niko Kovac, voorheen Bayern München, staat Monaco vierde in de Ligue 1 op vier punten van koploper PSG.

Monaco is de enigse ploeg die dit seizoen twee keer van Paris Saint-Germain wist te winnen. De ploeg begon het seizoen matig, in de eerste vijftien wedstrijden werd er namelijk maar zeven keer gewonnen. Sinds eind december 2020 is het omgeslagen bij Monaco. Van de laatste vijftien wedstrijden werden er elf gewonnen. Door deze reeks sluipt Monaco steeds dichter bij de top drie.

De ploeg moet nog acht wedstrijden spelen. Hierbij zijn Stade Rennes en Olympique Lyon op papier de sterkste tegenstanders. Omdat PSG dit seizoen niet elke wedstrijd met gemak weet te winnen is alles nog mogelijk voor Monaco. Weet de ploeg alle acht wedstrijden te winnen, dan is de kans groot dat de ploeg kampioen gaat worden. De bookmakers hebben iets minder vertrouwen in de club. Bij titelwinst van AS Monaco is de quotering 20.50, dat is een stuk hoger dan bij de concurrenten.

Olympique Lyon

De ploeg van aanvoerder Memphis Depay werd in 2007/08 voor het laatst kampioen en dit jaar kan Lyon weer toeslaan. Vorig seizoen eindigde dramatisch voor Olympique Lyon. Doordat het seizoen in Frankrijk niet werd hervat na de corona-break eindigde Lyon op de zevende plaats. De ploeg speelde dit seizoen dus geen Europees voetbal. Lyon staat momenteel derde in de competitie op drie punten van de koploper.

Lyon nam het voor de interland-break op tegen Paris Saint-Germain. Dit duel verloor Lyon met 2-4, waardoor de club kostbare punten heeft laten liggen. Bij winst had de club gedeeld eerste gestaan. Lyon begon het seizoen niet goed, na zes wedstrijden stond de ploeg namelijk veertiende. Daarna herpakte de ploeg zich. Er werd dertien wedstrijden op rij niet verloren en de ploeg stond begin januari zelfs even eerste.

De ploeg heeft ook nog acht wedstrijden te spelen en daar zitten twee grote wedstrijden tussen. Lyon moet namelijk nog tegen Lille OSC én AS Monaco. Dit zijn twee wedstrijden die het kampioenschap waarschijnlijk zullen gaan beslissen. Weet Lyon deze wedstrijden te winnen, dan is een kampioenschap een reële gedachte. Olympique Lyon heeft een quote van 6.65 bij titelwinst van de Ligue 1.

Lille OSC

Het Lille van Sven Botman is bezig met een geweldig seizoen. De verwachting was dat Lille, dat vorig jaar vierde werd, kwaliteit in zou leveren door uitgaande transfers. Spits Victor Osimhen werd voor 70 miljoen verkocht en verdediger Gabriel voor 26 miljoen. Met Sven Botman, Burak Yilmaz en Jonathan David heeft de club uitstekend ingekocht. Lille presteert dan ook echt boven verwachting. De club heeft net zoveel punten als koploper Paris Saint-Germain, maar een minder doelsaldo en staat dus tweede.

Het geheim van de ploeg zit in het verdedigende aspect. Er werd maar drie keer verloren door de ploeg en in dertig wedstrijden kreeg de ploeg ook maar negentien treffers tegen. De competitie lijkt echter iets te lang te duren voor Lille. In de laatste zes wedstrijden werden er namelijk maar negen punten gepakt. Opvallend genoeg laat Lille vaak punten liggen tegen de kleintjes. Zo verloor Lille de laatste wedstrijd van de nummer 19 Nîmes Olympique, waardoor PSG op gelijke hoogte kwam.

Dit weekend staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma in Frankrijk. Lille neemt het namelijk op tegen PSG. Een onderonsje tussen de nummer 1 en 2 van de competitie. De winnaar neemt een klein voorschot op een eventuele titel. Maar Lille moet het ook nog opnemen tegen Lyon. Lille heeft alles dus in eigen hand, wint de ploeg de komende acht wedstrijden dan is Lille kampioen. De quote voor het kampioenschap van Lille is 5.35.

Paris Saint-Germain

Het leek jarenlang een simpele optelsom te zijn in Frankrijk. Er worden 38 wedstrijden gespeeld en uiteindelijk is PSG met gemak kampioen geworden. Dit seizoen is dat echter anders, want met nog acht wedstrijden te gaan ligt het kampioenschap nog helemaal open. PSG staat momenteel eerste doordat de ploeg een beter doelsaldo heeft dan Lille.

De Parijzenaren zijn wisselvallig in de competitie. Goede en slechte wedstrijden wisselen elkaar af. Zo heeft PSG in 2021 onder andere van de FC Lorient (20e) en FC Nantes (19e) verloren. Tegen de kleintjes lijkt PSG het soms moeilijk te hebben. Dit kan ook komen doordat Neymar de laatste tijd ontbrak. Door het gemis van de Braziliaan had de club minder creativiteit in de ploeg. Neymar lijkt echter weer fit te zijn en PSG kan de sterspeler goed gebruiken.

Vergeleken met de drie andere titelkandidaten heeft Paris Saint-Germain op papier het makkelijkste programma. De eerstvolgende wedstrijd is tegen Lille en net als die club heeft PSG het dus in eigen hand. De koploper heeft dus het makkelijkste programma, maar tegen de mindere ploegen liet de club ook meerdere malen punten liggen. Paris Saint-Germain is de titelfavoriet en heeft een quote van 1.34 bij de bookmaker.

Tip

Wanneer er alleen maar naar de quoteringen wordt gekeken is PSG de favoriet voor de titelwinst. Toch zitten er maar vier punten tussen deze vier ploegen. Alle ploegen hebben al meerdere malen punten laten liggen tegen mindere ploegen, dat is in de laatste fase van de competitie ook niet ondenkbaar. Wanneer er naar het programma van de ploegen wordt gekeken valt het op dat PSG het makkelijkste programma heeft. Zeker omdat Paris Saint-Germain het in eigen hand heeft en de laatste jaren telkens de weddenschap, lijkt ‘PSG kampioen’ een veilige weddenschap, en daarmee is dit ook onze wedtip voor het slot van de Ligue 1 2020/21.