18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing, wedtips en quoteringen – Formule 1 Grand Prix van Spanje 2021

Bob Ligthart

De coureurs van de Formule 1 namen het vorige week nog tegen elkaar op in Portugal. Dit weekend is het Circuit de Barcelona-Catalunya het strijdtoneel tijdens de Grand Prix van Spanje. In dit artikel behandelen we de kansen van Max Verstappen en de rest van het speelveld. Daarnaast geven we de beste wedtips en quoteringen die helpen bij het wedden op de GP van Spanje.

Grand Prix van Spanje

Op zondag 9 mei vindt de Grand Prix van Spanje plaats op Circuit de Barcelona-Catalunya. Vrijdag en zaterdag zijn de vrije trainingen, gevolgd door de kwalificatie die op zaterdag om 15.00 uur van start zal gaan. De race start een dag later op dezelfde tijd.

Vorig seizoen

Tijdens het seizoen van 2020 was de Grand Prix van Spanje de zesde race op de kalender. Net als in dit jaar maakten Lewis Hamilton en Max Verstappen het elkaar moeilijk. Toch reed de Brit uiteindelijk met een voorsprong van iets meer dan 24 seconden als eerste over de finishlijn. Verstappen eindigde als tweede en Valtteri Bottas moest genoegen nemen met een derde plek. Dit is hetzelfde podium als vorige week in Portugal. De nieuwe ploeggenoot van Verstappen, Sergio Perez, eindigde vorig jaar in Spanje als nummer vijf. Hij reed toen nog voor Racing Point.

Grand Prix van Portugal

Vorige week ging de strijd weer maar eens tussen Mercedes en Red Bull. De twee Mercedessen mochten op de voorste rij starten en de Red Bulls op plek drie en vier. De top vier bestond uiteindelijk ook uit de vier coureurs van deze teams. Hamilton pakte de zege en Verstappen eindigde op de tweede plaats. Bottas werd derde en Perez viel net buiten het podium met zijn vierde plaats. Verstappen leek nog net de snelste ronde te rijden, maar deze werd afgepakt door het overtreden van regels. Het extra bonuspunt ging daarom toch naar Bottas, die daarvoor de snelste ronde had.

Wereldranglijst

In de voorgaande jaren was het vaak al snel duidelijk dat Hamilton onbedreigd naar de wereldtitel zou rijden. Dit jaar ziet het er vooralsnog anders uit. De Brit gaat wel aan de leiding met 69 punten door twee zeges en een tweede plaats. Het verschil is alleen dat Verstappen dit jaar goed kan bijbenen met 61 punten. De Nederlander eindigde twee keer als tweede en een keer als winnaar. Zolang zijn Red Bull blijft rijden, lijkt het een spannend seizoen te worden.

Je zou Bottas op de derde plek verwachten, maar hij staat momenteel op de vierde plaats. Lando Norris is namelijk de nummer drie. Dit komt door het uitvallen van Bottas tijdens de GP van Italië. Perez, ploeggenoot dus van Verstappen, staat zesde.

Wedden op Formule 1: Grand Prix van Spanje

De Formule 1 brengt veel interessante weddenschappen met zich mee. Zo ook bij de Grand Prix van Spanje. Hieronder behandelen we een aantal aantrekkelijke weddenschappen voor het aankomende weekend.

Winnaar Grand Prix van Spanje

Hamilton was dit seizoen in twee van de drie races de sterkste. De bookmakers zien hem dit weekend weer als de favoriet voor de zege. Bij de weddenschap van wie er wint krijg je voor hem daarom een quote van 2.05. Verstappen volgt met een quotering van 2.65. Het gat tot de rest van het speelveld is erg groot. Zo krijg je voor Bottas momenteel een quote van 35.00 en voor Perez 45.00. Dit is nog laag vergeleken met de rest van de coureurs. Namen als Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Lando Norris leveren een quotering van 200.00 op.

De strijd tussen Verstappen en Hamilton is erg spannend. De tip is zeker om op één van deze twee te wedden. Aangezien Verstappen hier in het verleden al eens won en nu dichterbij is gekomen op technisch vlak, is het zeker geen gek idee om te voorspellen dat Max de Grand Prix van Spanje wint.

Top drie Formule 1 – GP van Spanje

Het is ook mogelijk om op de namen te wedden waarvan jij denkt dat ze in de top drie zullen eindigen. Hamilton en Verstappen leveren hierbij weinig op met quotes van 1.01 en 1.05, maar als we verder kijken begint het interessant te worden. Zo krijg je voor hun ploeggenoten, Bottas en Perez, allebei een quotering van 1.85. Ze deden het vorig jaar beide prima in Spanje, maar Perez reed toen nog bij Racing Point. In zijn nieuwe bolide zou hij het Bottas zomaar moeilijk kunnen maken. Norris en Leclerc, nummers drie en vijf van de wereldranglijst, moeten natuurlijk ook niet afgeschreven worden. Zij staan op het moment genoteerd op een quote van 4.50.

Mercedes vs Red Bull

Wedden op de constructeurs is ook een optie. Dit houdt in dat je inzet op het team waarvan jij denkt dat het wint. Mercedes en Red Bull zijn hierbij de gedoodverfde favoriet. Beide teams leveren momenteel een quote van 1.85 op. Het ligt het hele seizoen al erg dicht bij elkaar, dus het is lastig in te schatten, maar extra leuk om de rivaliteit tussen de teams op een hoger level te brengen.

Wedden op kwalificatie Formule 1

Het raceweekend begint natuurlijk al eerder dan zondag en als je niet kan wachten kun je ook al op de kwalificatie wedden. Het is interessant om te zien dat de bookmakers hier Verstappen juist als favoriet zien met een quote van 2.10. Het verschil met Hamilton is wel erg klein, want zijn overwinning bij de kwalificatie levert nu een quote van 2.20 op. De Brit mocht vorig jaar vanaf pole position starten. Beide mannen mochten in het huidige seizoen één keer vanaf de voorste plek vertrekken. Bottas pakte ook al een pole. Voor hem krijg je dit keer een quote van 6.50.

Overige weddenschappen

Zoals we al benoemde zijn er heel veel verschillende weddenschappen omtrent de Formule 1. Ga daarom vooral zelf ook op zoek naar de opties die bij jou passen. Zowel voor de kwalificatie als voor de echte race zijn er meerdere weddenschappen.