18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sportzomer 2021: overzicht van topevenementen om op te wedden

Cas Geleijnse

Er staat een bomvolle sportzomer voor de deur. Mede door de aangepaste kalender vanwege Corona, zijn er in 2021 meer mogelijkheden dan normaal om in de zomer te wedden. In dit artikel lees je welke sportevenementen om op te wedden er deze zomer op het programma staan. We behandelen elk evenement kort en geven je de favorieten en quoteringen.

EK voetbal

Het EK voetbal 2020 werd vorig jaar vanwege het coronavirus uitgesteld, maar deze zomer gaat het echt plaatsvinden. Er doen 24 landen mee aan het EK voetbal 2021 en ook het Nederlands elftal is erbij. Nederland zit in poule C met Oekraïne, Oostenrijk en Noord-Macedonië.

Met een quotering van rond de 1.40 zien de bookmakers Nederland als uitgesproken favoriet voor groepswinst. De bookmakers vinden Oranje niet één van de favorieten voor de eindwinst. Bij Toto is Engeland de favoriet, met een quotering van 5.80. Wereldkampioen Frankrijk volgt met een quote van 6.10 en België krijgt een quotering van 6.85. Het Nederlands elftal staat achtste op de lijst met favorieten, met een quotering van 12.25.

Bij Toto heb je heel veel verschillende weddenschappen voor ‘Euro 2020’, zo kun je ook wedden op de topscorer van het toernooi. De drie grote favorieten voor deze eretitel zijn Harry Kane (7.80), Kylian Mbappé (8.60) en Romelu Lukaku (8.60). Ook kun je wedden op de topscorer per land. Wedden op Memphis Depay als topscorer van het Nederlands elftal heeft een quotering van 2.75.

Olympische Spelen

Ook de Olympische Spelen van 2020 in Japan werden een jaar uitgesteld. Tijdens de Spelen vinden er heel veel onderdelen plaats, waardoor je heel veel ruimte hebt om weddenschappen te plaatsen. Kijk bijvoorbeeld naar de laatste toernooien of het laatste wereldkampioenschap van elk onderdeel en baseer daar je weddenschap op. Ook zijn er altijd sporters die juist op de Spelen vaak weten te pieken, dus pak ook de resultaten van vijf jaar geleden in Rio de Janeiro er nog eens bij.

Je kunt ook wedden op welk land de meeste medailles wint tijdens de Olympsche Spelen van Japan 2021. De Verenigde Staten staan eigenlijk altijd bovenaan de medaillespiegel en hebben nu ook een favorietenquotering van 1.10. In 2016 behaalden de Amerikanen 121 medailles, terwijl nummer twee Groot-Brittannië er 67 won. China is met een quotering van 7.00 nu de belangrijkste uitdager, gevolgd door gastland Japan met 21.00. Nederland eindigde in Rio met acht keer goud op plek 11 van de medaillespiegel, en heeft een quotering van 151.00 om dit keer eerste te worden.

Grand Slams tennis

In de zomer van 2021 vinden twee van de vier Grand Slams in het tennis plaats: Roland Garros en Wimbledon. Dit zijn de favorieten en quoteringen om mee te wedden.

Roland Garros

Op 24 mei begint Roland Garros. Het op gravel gespeelde toernooi is bij de mannen bijna altijd een prooi voor Rafael Nadal: hij won het toernooi al dertien keer. Niet gek dus dat de Spanjaard ook dit jaar bij de bookmakers de favoriet is. Wedden op toernooiwinst van Nadal heeft een quote van 1.91.

Bij de vrouwen is het een stuk spannender. Vorig jaar won de jonge Poolse Iga Świątek het toernooi. Bij de bookmakers is de pas 19-jarige Świątek daarom ook de favoriet met een quotering van 5.00. De andere favorieten zijn Simona Halep (6.00) en de Spaanse Garbiñe Muguruza (8.00). Ook zal altijd rekening gehouden moeten worden met Serena Williams, die met een quotering van 15.00 tot de outsiders behoort.

Wimbledon

Later in de zomer verhuizen de tennissers naar het gras van Wimbledon. Bij de mannen is Novak Djokovic de favoriet met een quotering van 2.50. De bookmakers zien Rafael Nadal en Daniil Medvedev als zijn grote concurrenten, met allebei een quote van 7.00. Roger Federer, die het toernooi al acht keer won, is met een quotering van 8.00 een outsider. De 39-jarige Zwitser was lang geblesseerd en is langzaam op de weg terug.

Naomi Osaka is favoriet bij de vrouwen. De Japanse won Wimbledon nog nooit, maar wordt met een quotering van 7.00 toch als favoriet gezien. Ashleigh Barty (8.00), Serena Williams (8.00) en Simona Halep (9.00) zijn de concurrenten van Osaka.

De grote wielerrondes

Ook de drie grote wielerrondes komen er weer aan: de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta a España. Alle drie de rondes bestaan uit 21 etappes. Wie zijn hier de favorieten in 2021, en welke quoteringen krijgen zij?

Giro d’Italia

Op 28 mei begint de Giro d’Italia 2021. Er zijn drie grote favorieten: Egan Bernal, Remco Evenepoel en Simon Yates. Bernal won in 2019 de Tour de France en is bij de bookmakers nu de favoriet om de Giro te winnen; de Colombiaan krijgt een quotering van 3.25. De Belg Remco Evenepoel wordt als de gevaarlijkste concurrent voor Bernal gezien. De 21-jarige renner won nog nooit een grote ronde, maar krijgt van de bookmakers toch een quotering van 4.50. Ook Simon Yates heeft een quote van 4.50. In 2018 wist Yates de Vuelta te winnen, net als Bernal weet hij dus wat het is om een grote ronde te winnen.

Tour de France

Na de Giro begint op 26 juni de Tour de France 2021. Vorig jaar werd deze ronde een strijd tussen twee Slovenen. Tadej Pogačar won uiteindelijk, Primož Roglič werd tweede. Ook dit jaar zijn de Slovenen de grote favorieten bij de bookmakers. Wedden op een nieuwe Tour-overwinning van Pogačar in 2021 heeft een quote van 2.15, terwijl Roglič een quotering krijgt van 2.75. Geraint Thomas staat derde bij de bookmakers, maar ze geven hem eigenlijk weinig kans. De Brit krijgt een quotering van maar liefst 10.00.

La Vuelta

De laatste van de drie grote rondes is de Ronde van Spanje 2021, die op 14 augustus begint. Aan de Vuelta doen vaak renners mee die uitvielen in de Tour of de Giro, waardoor het langer van tevoren lastig is om te voorspellen wie de favorieten zijn. De afgelopen twee edities van de Vuelta werden allebei gewonnen door Primož Roglič. Als de Sloveen meedoet, is hij dus zeker een grote favoriet.

Formule 1

Het Formule 1-seizoen 2021 is al bezig, maar in de zomer gaan ze gewoon door met racen. Het is dit jaar erg interessant om te wedden op de winnaar van het kampioenschap. Zes van de laatste zeven kampioenschappen werden gewonnen door Lewis Hamilton en Mercedes. Dit jaar lijkt Max Verstappen klaar om Hamilton uit te dagen. In de eerste drie races van 2021 bestond de top twee telkens uit Verstappen en Hamilton.

De twee hebben al een voorsprong op de rest en lijken de sterkste rijders. Het is dus slim om te wedden op de wereldtitel voor één van deze twee coureurs. Wedden op ‘Hamilton wereldkampioen 2021’ kan met een quotering van 1.45, terwijl Verstappen als Formule 1-eindwinnaar 2021 goed is voor een quote van 2.65.