18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisiespeler verdacht van matchfixing, naam nog onbekend

Tim Giesbers

De politie doet onderzoek naar een speler in de Eredivisie die ervan verdacht wordt bewust een gele kaart te hebben gekregen. Hij of anderen konden hiermee geld verdienen door geld in te zetten op die kaart. Het is nog onbekend om welke speler het gaat.

De NOS weet wel welke speler het betreft en heeft ook met hem gesproken. Door in te zetten op zijn gele kaart heeft een wedder 10.000 euro winst gemaakt op een inzet van 3.000 euro. Andere wedders hebben er circa 1.000 euro winst mee gemaakt.

Onderzoek

De politie heeft het onderzoek opgestart na een tip die eind januari is binnengekomen. Het zou gaan om een gele kaart na een overtreding ver buiten het eigen zestienmetergebied en het betekende de eerste gele kaart van het seizoen voor de desbetreffende speler.

Die speler ontkent zelf in alle toonaarden iets onoorbaars te hebben gedaan. Hij noemt zijn overtreding ‘onhandig en onnodig’, maar zegt erbij: “Ik heb wel eens gekkere overtredingen gemaakt.” Ook zou het hem onbekend zijn dat wedders hadden ingezet op zijn kaart.

Vrienden

De reden dat de politie onderzoek doet, is mede dat er verdachte wedpatronen ontdekt zijn rondom de kaart. De wedder met de grote winst woont namelijk dichtbij de voetballer. Ook zouden de twee veel gemeenschappelijke vrienden hebben op sociale media.

De wedder is ook benaderd door de NOS. Hij zegt dat zijn gedrag voor hemzelf niet zo opvallend is. Hij zou wel vaker in een impuls grote bedragen inzetten op voetbalwedstrijden. “Meestal verlies ik, en dan staan jullie niet voor mijn deur”, vertelt hij.