18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing en wedden op Super Bowl 2021

Joris Velthausz

American Football is een enorm bekende sport in de Verenigde Staten. Hierbij is de Super Bowl de heilige graal en het absolute hoogtepunt, ook op het gebied van wedden. Dit is de finale van het seizoen waarbij de kampioenen van de National Football conference en American Football conference elkaar tegenkomen. Dit jaar zijn dat de Tampa Bay Buccaneers (NFC) en de Kansas City Chiefs (AFC).

De Super Bowl speelt zich dit jaar af op 7 februari in Tampa, Florida. (Nederlandse tijd: maandag 8 februari 00.30 uur start de wedstrijd). In dit artikel staan de voorbeschouwing en wedtips voor de Super Bowl van 2021.

Finalisten Super Bowl 2021

Het is de 55e editie van de Super Bowl en het gaat dus tussen de Tampa Bay Buccaneers en de Kansas City Chiefs. De Buccaneers doen pas voor de tweede keer mee in de finale van de Super Bowl. Het team uit Tampa won de prijs pas één keer, dit was in 2003. Na achttien jaar gaan de Buccanneers weer proberen om de finale te winnen.  

Kansas City Chiefs hebben iets meer ervaring in het spelen van de welbekende finale. De Chiefs hebben de Super Bowl twee keer weten te winnen. De eerste overwinning van de Chiefs was in 1970, daarna moest de ploeg een tijd wachten op een nieuwe kans. Die kans kwam vorig jaar. De Super Bowl is vorig jaar gewonnen door de Chiefs. Dit zal het team maar al te graag willen herhalen en volgens Toto zijn de Chiefs ook de favoriet voor de overwinning. Een zege van de Chiefs heeft namelijk een quote van 1.58, terwijl wedden op een overwinning van de Buccaneers een quotering van 2.45 heeft.

De weg naar de Super Bowl

In de kwartfinale moest Tampa Bay Buccaneers het opnemen tegen New Orleans Saints. De Saints begonnen sterk en stonden met 0-6 voor na het eerste kwart, maar de Buccaneers kwamen sterkt terug en door drie goede kwarten eindigde de wedstrijd in een 30-20 overwinning voor Tampa Bay Buccaneers. In de halve finale waren de Green Bay Packers de tegenstander. De Buccaneers begonnen deze wedstrijd goed en stonden na twee kwarten 21-10 voor. De Packers liepen nog iets in maar konden de wedstrijd niet omdraaien. De halve finale eindigde in een 31-26 overwinning voor Tampa Bay Buccaneers.

De Kansas City Chiefs hadden het ook lastig in de kwartfinale. Cleveland Browns was de tegenstander en het was een spannende wedstrijd. De Chiefs begonnen goed en na twee kwarten stond de ploeg met 3-19 voor, de wedstrijd leek gespeeld. Toen kwam Cleveland tot leven maar dat was niet genoeg om de wedstrijd nog om te draaien. Het duel eindigde in 17-22 voor de Chiefs.

Buffalo Bills was de tegenstander van Kansas City Chiefs in de halve finale. De Bills begonnen het eerste kwart sterk en stonden met 9-0 voor. Maar toen kwamen de Chiefs op dreef en in het tweede en derde kwart pakte het team 31 punten. Uiteindelijk werd de druk van de Chiefs te veel voor de Bills en eindigde de wedstrijd in een 24-38 overwinning voor de Chiefs.

Spelers om op te letten

Tom Brady (43) mag al aardig op leeftijd zijn, maar hij is de grote man bij Tampa Bay Buccaneers. De quarterback speelt pas een seizoen bij Tampa Bay Buccaneers maar het resultaat is direct zichtbaar. Voor het eerst sinds 2003 zijn de Buccaneers weer van de partij bij de Super Bowl. Dit komt mede door de quarterback. Brady heeft al 40 touchdowns gemaakt dit seizoen en de kans is aanwezig dat het in de Super Bowl wederom gaat gebeuren. ‘Tom Brady scoort een touchdown’ heeft een quotering van 5.00 bij Toto.

De Chiefs hebben ook een aardige quarterback rondlopen. Patrick Mahomes is de grote man bij Kansas City Chiefs. Tegen Cleveland Browns moest hij het veld verlaten met een blessure en dit was direct te zien in het scoreverloop. Toen Mahomes nog meedeed ging alles goed voor de Chiefs, maar het ging moeizaam toen hij wegviel. Net als Brady heeft Mahomes veel touchdowns gescoort dit seizoen, namelijk 38. Dit is ook terug te zien bij Toto. Wedden op ‘Mahomes scoort een touchdown’ heeft een quotering van 3.50. Aangezien de Chiefs de favoriet zijn en Mahomes in vorm is lijkt dit een interessante optie.

Vergelijking tussen Tampa Bay Buccaneers  & Kansas City Chiefs

Een Super Bowl kan je niet winnen in je eentje. Er spelen verschillende factoren mee die de wedstrijd kunnen beslissen en aan alleen een goede quarterback heb je niet genoeg. Ook de running back, fullback, cornerback en alle andere spelers bepalen het spel. Kansas City Chiefs lijkt de betere quarterback in huis te hebben. Mahomes (25) is een stuk jonger dan Brady en dus een stukje wendbaarder. Maar zijn ploeg lijkt erg afhankelijk van zijn vorm. Tegen Cleveland werd dus duidelijk dat het zonder Mahomes erg moeizaam gaat. Valt hij tijdens de wedstrijd weg, dan krijgen de Chiefs het lastig.

De Buccaneers zullen Mahomes onschadelijk willen maken en hebben de laatste tijd de beste statistieken als het gaat om ‘sacks’. Een sack houdt in dat de quarterback wordt getackeld wanneer hij een aanvallende actie wil ondernemen. Je onderschept dus een aanval van de quarterback met een sack. Waar de Chiefs het tijdens de kwartfinale en halve finale het lastig hadden, leek het bij de Buccaneers gemakkelijker te gaan. De quoteringen wijzen wellicht anders uit, maar de teams zitten dicht bij elkaar.

Voorspelling en wedtip Super Bowl 2021

Sportliefhebbers kijken elk jaar uit naar de Super Bowl en iedereen hoopt op een spannende finale. Voor de sportwedders geldt dat ook, maar die hopen vooral op een juiste voorspelling.

Voorafgaand lijkt het een gelijke strijd te worden, de teams ontlopen elkaar niet veel. De play-offs leken beter te gaan bij Tampa Bay Buccaneers dan voor Kansas City Chiefs. Quarterback Patrick Mahomes is de grote man bij de Chiefs en hij moet in vorm zijn als het team de Super Bowl wil winnen. Vorig jaar lukte het Mahomes onder druk te presteren en te winnen, maar lukt het hem nog een keer? De voorspelling is dat Mahomes het weer flikt en Kansas City Chiefs de Buccaneers gaan verslaan. Deze voorspelling van de Super Bowl 2021 heeft bij Toto een quotering van 1.58.