18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Unibet komende jaren hoofdsponsor Premier League of Darts

Maurice Krabbendam

Bookmaker Unibet, onderdeel van de Kindred Group, is de komende jaren hoofdsponsor van de Premier League of Darts. De twee partijen zijn een contract voor drie jaar overeengekomen.

De Premier League of Darts is een jaarlijkse terugkerende dartscompetitie tussen de acht beste darters van de PDC. Gedurende zestien weken worden er competitierondes gespeeld in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Nederland. In 2018 zal de competitie voor het eerst ook Duitsland aandoen.

Michael van Gerwen

Nederlander Michael van Gerwen schreef de Premier League al drie keer op zijn naam, waaronder de laatste twee edities. In mei van dit jaar versloeg hij de Schot Peter Wright met 11-10 in legs in de finale, gespeeld in de O2 Arena in Londen.
Raymond van Barneveld won het toernooi éénmaal. In 2014 versloeg hij Michael van Gerwen in de finale.

Unibet en de PDC werkten al samen voor verschillende andere dartsevenementen. Zo was de bookmaker al sponsor van het European Championship, de World Grand Prix, Champions League of Darts en de World Series Finals.

De naam Unibet zal duidelijk zichtbaar zijn rondom wedstrijden uit de Premier League. Daarnaast zal de bookmaker zelf social media content gaan publiceren die met de dartscompetitie te maken heeft, zoals een verborgen camera-video met Michael van Gerwen en Peter Wright.

Reacties

CCO Ebba Ljungerud gaf een verklaring af namens Kindred Group: “Darts is een van de snelst groeiende sporten in ons sponsoring-portfolio in het Verenigd Koninkrijk. We zijn enorm blij dat we onze samenwerking met de PDC hebben kunnen uitbreiden en de nieuwe sponsor van de Premier League zijn. We gaan proberen dit fantastische toernooi nog beter te maken.”

PDC-voorzitter Barry Hearn is ook tevreden met de deal. “De groei van de Premier League sinds 2005 is een fenomeen in de Brits sport en het is een nieuwe boost dat Unibet dit prestigieuze evenement aan hun groeiende darts sponsoring-portfolio heeft toegevoegd.”