18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uitleg & Strategie: Wedden op Over 3,5 doelpunten

Joris Velthausz

Er zijn tientallen opties om op te wedden bij een voetbalwedstrijd. Dit varieert van een weddenschap op de doelpuntenmakers tot de exacte uitslag. Alle opties die je zelf kan verzinnen zitten ertussen. Een van de opties is ‘Wedden op Over 3.5 doelpunten’. Hoe zit deze weddenschap in elkaar en wanneer is het strategisch om te gebruiken.

Wat is ‘Over 3.5 doelpunten’?

De weddenschap ‘Over 3.5 doelpunten’ valt onder de categorie Over/Under. In deze categorie kan je wedden op het aantal doelpunten dat wordt gescoord per wedstrijd. De keuze valt dan op meer of minder goals dan een gegeven nummer. Bij de ‘Over 3.5 doelpunten’ moet er vaker dan vier keer worden gescoord.

In de basis win je de weddenschap als er vier of meer doelpunten zijn gevallen in de wedstrijd. Alle andere factoren van de wedstrijd hebben geen invloed op de uitkomst van de weddenschap. De weddenschap kan elk moment van de wedstrijd worden voltooid. Het maakt niet uit in welke minuut er wordt gescoord en door welk team. De twee teams hebben samen invloed op deze weddenschap. Daarnaast blijft deze wedoptie altijd interessant. In de laatste tien minuten van een wedstrijd gebeuren vaak nog gekke dingen. Het kan zomaar zijn dat er uit het niets nog een paar doelpunten vallen, waardoor er toch nog vier doelpunten zijn gescoord.

Er kan ook worden gekozen voor de optie ‘Under 3.5 doelpunten’. Dat wil zeggen dat er maximaal drie doelpunten mogen worden gescoord in een wedstrijd.

Wanneer gebruik je ‘Over 3.5 doelpunten’?

De weddenschap Over 3.5 doelpunten wordt in veel wedstrijden niet gehaald. Er zijn genoeg wedstrijden waar maar twee of drie goals vallen. Je moet daarom goed opletten en uitzoeken wanneer deze weddenschap een goed plan is. Niet elke wedstrijd is geschikt voor deze wedtip.

Kijk naar beide teams

Er wordt bij deze weddenschap weleens vergeten dat het over het totaal aantal doelpunten gaat. Een wedstrijd met de uitslag 4-0 heeft het zelfde resultaat als een 2-2. Zo moet je zoeken naar wedstrijden waar beide teams veelvuldig scoren. Manchester City scoort vaak veel doelpunten, maar haalt niet altijd de vier. Kijk dan ook naar een tegenstander van Manchester City die ook frequent scoort. Zo ben je niet afhankelijk van één team om te presteren. Naast de aanvallende statistieken van een team, is het ook handig om naar de defensieve statistieken te kijken.

Wat is het belang van de wedstrijd?

Liverpool en Chelsea scoren veel doelpunten in de eigen wedstrijden, maar als de twee tegenover elkaar staan is het vaak een ander verhaal. In een topper of een derby moet je naar alle belangen kijken. De topteams spelen vaak liever gelijk dan dat ze verliezen. Hierdoor kan het zijn dat beide team verdedigend beginnen en dus niet in de buurt komen van de vier goals. Kijk dus niet alleen naar het doelsaldo van de clubs voordat je voor deze weddenschap kiest.

Zoek clubs met een aanvallende visie

Je hebt nooit een garantie op vier doelpunten, maar je kan wel naar de statistieken kijken om een goede keuze te maken. In de laatste drie seizoenen maakte Atalanta Bergamo de meeste treffers in de Serie A. De trainer van de club wil aanvallend voetbal spelen en in negentien van de achtendertig wedstrijden van vorig seizoen vielen er vier of meer treffers bij de club. Leeds United is ook een team dat veel scoort en veel tegentreffers krijgt. Het zijn niet altijd de grote clubs die de vier treffers halen. Kleine teams nemen soms meer risico waardoor ze veel scoren, maar ook tegentreffers krijgen.

Vergeet de recente vorm niet

Atalanta behaalde vorig seizoen dus vaak de vier treffers in een wedstrijd. Toch is het geen garantie voor succes. Dit seizoen is het de ploeg namelijk nog niet gelukt in de Serie A. Atalanta heeft last van blessures en de nieuwe spelers lijken nog niet goed op elkaar ingespeeld. Een team dat traditioneel veel scoort kan ook in een dipje zitten.

Het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden

Het is belangrijk om naar de uit- en thuis geschiedenis van de ploegen te kijken. Liverpool is op Anfield vaak doeltreffender dan in uitwedstrijden. De ploeg krijgt energie van de eigen fans, waardoor het vaker scoort.

Union Berlin werd vorig jaar zevende in de Bundesliga. De club verloor thuis maar één keer, terwijl er uit wel zeven keer werd verloren.  Ploegen kunnen tijdens uit- en thuis een andere tactiek hanteren. Zo zakken de kleinere clubs in uitwedstrijden vaak in om een groot verlies te voorkomen. Terwijl er in een thuiswedstrijd, met hulp van het publiek, vaak toch meer wordt geprobeerd. Sommige stadions, zelfs als is het van een kleine ploeg , zijn nu eenmaal een lastig te nemen veste.  

Teams die de nul kunnen houden

Zelfs als Barcelona elke wedstrijd vier doelpunten maakt is het niet slim om op ‘Over 3.5 doelpunten’ in te zetten tegen Atlético Madrid. Deze ploeg houdt traditioneel gezien bijna elke wedstrijd de nul. De club verliest zelden met twee doelpunten verschil. Met deze wetenschap is het zonde om op deze weddenschap in te zetten. Sommige teams scoren nou eenmaal weinige en krijgen ook niks tegen.

Ben up-to-date over het laatste nieuws

Het Dortmund van Erling Haaland scoort veel doelpunten, maar voordat je inzet op een wedstrijd van deze ploeg moet je ook het laatste nieuws hebben gelezen. Dortmund is in aanvallend opzicht redelijk afhankelijk van Haaland. Valt hij geblesseerd weg of krijgt hij rust, zet dan niet in op deze weddenschap. Naast blessures van cruciale spelers moet er ook naar de persconferenties worden gekeken.

Als Bayern München op dinsdag een belangrijke wedstrijd speelt tegen Paris Saint-Germain, zullen de sterren het weekend ervoor rust krijgen. Als je dit aan ziet komen, dan moet je er rekening mee houden dat de ploeg niet voluit gaat als er al een voorsprong is. Als je niet wil worden verrast, lees of kijk dan de persconferentie even terug. Soms laten de trainers al doorschemeren dat er spelers zullen worden gespaard.

Conclusie

De beste strategie bij een ‘Over 3.5 doelpunten’ weddenschap is dus jouw eigen research. Natuurlijk kan je op een gevoel gaan wedden, maar kijk altijd even of dit gevoel ook wordt aangesterkt met recente statistieken. De belangrijkste zaken om te bekijken zijn toch de recente uitslagen van beide teams. Combineer de recente uitslagen en de filosofie van een trainer en maak een weloverwogen beslissing.