18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ajax quoteringen Champions League 2020/21: Kansen, wedden & Tips

Bob Ligthart

Op 15 september start er een nieuw Champions League-avontuur voor Ajax. Kunnen de Amsterdammers net zo verrassen als in 2019? In dit artikel blikken we hierop vooruit en behandelen we de kansen met de daarbij behorende wedtips.

Ajax in de Champions League

In het verleden heeft Ajax al grootse successen geboekt in de Champions League. De club won het toernooi al vier keer, maar het wordt steeds moeilijker om hier een vijfde zege bij te schrijven. Toch kwam de club in 2019 erg dichtbij. Ajax schopte het tot de halve finale. In het eerste duel van het tweeluik met Tottenham won Ajax met 0-1. In eigen huis kwamen de Amsterdammers met 2-0 voor, waardoor ze naar de finale leken te gaan. Deze wedstrijd veranderde echter in een nachtmerrie. Lucas Moura schoot de Amsterdamse droom namelijk aan diggelen in de tweede helft. De Braziliaan maakte een hattrick, waardoor niet Ajax maar Tottenham naar de finale ging.

Vorig seizoen kende Ajax minder succes in de Champions League. Het kwam niet door de groepsfase, want het eindigde op plek drie in groep D. De ploeg moest zijn meerdere erkennen in Liverpool en Atalanta Bergamo. Ajax ging nog wel naar de Europa League, maar kwam daarin niet verder dan de kwartfinale.

Ajax groepsfase Champions League 2021/22

De Amsterdamse club heeft dit seizoen niet heel onverdienstelijk geloot. Ajax zit namelijk in een groep met Borussia Dortmund, Sporting CP en Beşiktaş. De Duitse club van Erling Haaland en Donyell Malen lijkt het sterkste in deze groep, maar Ajax zou de andere twee clubs aan moeten kunnen. Daarnaast heeft Ajax al vaker bewezen niets te hoeven vrezen tegen grotere clubs.

Het is al helemaal een prima loting als je kijkt naar andere groepen. Zo had Ajax ook in groep A terecht kunnen komen met Manchester City en Paris Saint-Germain of in groep E met Barcelona en Bayern München. Zo waren er nog een aantal erg zware opties, maar die heeft Ajax ontlopen.

Quoteringen Ajax in de Champions League

We verwachten dus dat Ajax een goede kans maakt in groep C van de Champions League, maar hoe zien de bookmakers dit? Aan de hand van verschillende weddenschappen en quoteringen geven we je een aantal handige wedtips omtrent Ajax in de Champions League.

Sporting CP – Ajax

We beginnen met het wedden op de eerste groepswedstrijd. Ajax speelt daarin tegen Sporting Clube de Portugal. De Amsterdammers zijn de lichte favoriet met een quotering van 2.33. Wedden op Sporting levert een quote van 2.80 op. Naar verwachting zullen de verschillen klein zijn, maar Ajax is doorgaans goed in uitwedstrijden. Wedden op Ajax met een dubbele kans of een Draw No Bet lijkt veilig.

Overwintering

Bookmakers bieden ook al een weddenschap aan waarbij je kunt wedden op het feit of Ajax de groepsfase doorstaat en dus zal overwinteren in de Champions League. De bookies schatten de kansen goed in, want voor ‘Ja’ krijg je momenteel een quote van 1.65. ‘Nee’ staat genoteerd op 2.11. Onze verwachting is ook dat de Amsterdammers dit gaat lukken.

Bereiken kwartfinale, halve finale of finale

Er zijn ook al weddenschappen waarbij je kunt voorspellen welke teams de kwartfinale, halve finale of zelfs de finale bereiken. Ajax is net als de andere teams ook mee opgenomen in deze optie. Wedden op het feit dat Ajax, net als in 2019, de halve finale bereikt levert een quotering van 30.00 op. Dit is natuurlijk wel een erg riskante weddenschap met een deelnemersveld met teams als PSG, Manchester City, Bayern München, Chelsea, Barcelona, Manchester United en ga zo maar door.

Een plek in de kwartfinale lijkt iets realistischer en daarvoor krijg je nu dan ook een quote van 10.00. Mocht je er nou heel veel vertrouwen in hebben, dan is wedden op een finaleplaats ook mogelijk. De bookmakers geven je daar nu een quotering van 40.00 voor.

Winnaar Champions League

Het winnen van de Champions League is voor elk team het absolute doel. Dit zal bij Ajax niet anders zijn, maar de kansen van de Amsterdammers worden niet heel hoog ingeschat. Wat wel hoog is, is de quote voor als Ajax wel wint. Dit levert namelijk een odd van honderd op. Oftewel, je krijgt honderd keer je inzet terug. Paris Saint-Germain, Manchester City, Bayern München en Chelsea zijn de topfavorieten volgens de bookmakers. Alleen voor deze teams krijg je een quote die lager is dan 10.00.

Topscorer

Tot slot kijken we nog naar de optie ‘topscorer’. Robert Lewandowski is volgens de bookmakers de grootste kanshebber in deze categorie. Voor hem krijg je een quotering van 5.75. Dusan Tadic is volgens de wedkantoren de Ajax-speler met de grootste kans. Echter schatten ze die kansen niet zo hoog in met een quote van 100. Naast Lewandowski maken namen als Erling Haaland (6.35), Lionel Messi (6.65), Romelu Lukaku (8.10), Cristiano Ronaldo (9.30), Kylian Mbappé (9.50) en Karim Benzema (12.50) een goede kans als we naar de quoteringen kijken.

Overige weddenschappen

Er zijn nog meer weddenschappen omtrent de Champions League en omtrent Ajax. Kijk daarom vooral zelf nog welke opties er bij jouw manier van wedden passen en waarmee jij denkt de beste kans op winst te hebben.