18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Topscorers Eredivisie 2021/22: Quoteringen en wedtips

Cas Geleijnse

Op vrijdag 13 augustus openen Go Ahead Eagles en Sc Heerenveen de Eredivisie van het seizoen 2021/22. De Nederlandse competitie staat bekend als een competitie waarin heel veel doelpunten gemaakt worden. Maar wie gaat er in het seizoen 2021/22 de meeste maken? In dit artikel lees je over de favorieten en quoteringen voor het wedden op de topscorerstitel van de Eredivisie voor het komende seizoen.

Afgelopen seizoen

Vorig seizoen werd Giorgios Giakoumakis de eerste winnaar van de Willy van der Kuijlen-trofee. De Griek degradeerde met zijn club VVV-Venlo, maar schoot wel 26 keer raak. Donyell Malen eindigde als tweede met negentien treffers. Zowel Giakoumakis als Malen spelen op dit moment niet in de Eredivisie. Malen zal zeker niet terugkeren: de spits maakte een transfer van PSV naar Borussia Dortmund. Giakoumakis staat nog altijd op de loonlijst bij VVV, maar wil graag vertrekken. Misschien dat we hem nog wel in de Eredivisie gaan zien spelen.

Steven Berghuis werd derde op de topscorerslijst met achttien goals, Danilo werd vierde met zeventien doelpunten en Rai Vloet completeert de top vijf met zestien goals achter zijn naam. Deze drie spelers spelen op dit moment nog wel allemaal in de Eredivisie.

Kanshebbers

Ondanks de afwezigheid van Giakoumakis en Malen heeft de Eredivisie nog altijd genoeg sterke spelers in huis om voor een spannende race om de topscorerstitel te gaan. Vorig seizoen maakte Giakoumakis 26 doelpunten en het seizoen daarvoor waren slechts vijftien doelpunten genoeg voor de eerste plaats. De laatste keer dat een topscorer van de Eredivisie meer dan dertig goals maakte was in 2012/13, toen Wilfried Bony voor Vitesse 31 keer scoorde. Een aantal tussen de twintig en dertig doelpunten is dus vaak genoeg om de Willy van der Kuijlen-trofee te winnen.

Sebastien Haller

De spits van Ajax is favoriet bij de bookmakers. Logisch ook, want afgelopen seizoen maakten de Amsterdammers maar liefst 102 doelpunten; dit waren er minstens dertig meer dan alle andere ploegen. Vorig seizoen scoorde Haller elf doelpunten, maar de Ivoriaans-Franse speler kwam pas in de winterstop. Voor FC Utrecht maakte de spits 51 goals in 98 wedstrijden. Hij is dus in staat tot het maken van veel doelpunten. Wedden op Haller als topscorer van de Eredivisie 2021/22 heeft een quotering van 3.75.

Eran Zahavi

Eran Zahavi draait al een uitstekende voorbereiding bij PSV. De Israëliër kwam vorig seizoen naar Eindhoven en maakte in zijn eerste seizoen elf doelpunten. Nu lijkt PSV warmgedraaid en in de voorrondes van de Champions League werd gemakkelijk het net gevonden. Zahavi is de spits en dus de man die vermoedelijk de meeste goals zal gaan maken. Inzetten op Zahavi als topscorer van de Eredivisie krijgt een quote van 6.00.

Dušan Tadić

In 2018/19 deelde Dušan Tadić de topscorerstitel met Luuk de Jong. Beide spelers maakten toen 28 doelpunten in een seizoen. Vorig seizoen maakte de Serviër er veertien voor Ajax. Net als Haller heeft Tadić het voordeel dat hij bij de meest scorende ploeg van Nederland speelt. Daardoor krijgt hij veel meer kansen én maakt hij dus meer doelpunten dan zijn concurrenten. Ook is de aanvoerder van Ajax de vaste penaltynemer. Dit zorgt voor veel extra mogelijkheden. Wedden op Tadić als topscorer van de Eredivisie 2021/22 heeft een quotering van 9.00.

Steven Berghuis

De lijst met favorieten wordt gedomineerd door Ajacieden. Steven Berghuis maakte bij Feyenoord elk seizoen veel doelpunten. De laatste vier seizoenen maakte hij respectievelijk achttien, twaalf, vijftien en achttien doelpunten voor de Rotterdammers. Nu heeft Berghuis de transfer naar Ajax gemaakt, wat hem nog meer kansen gaat bieden. Inzetten op een tweede topscorerstitel van Berghuis, na zijn met Cyriel Dessers gedeelde eerste plaats in 2019/20, krijgt een quote van 11.00.

Jesper Karlsson

AZ verloor hun twee sterspelers Myron Boadu (vijftien goals vorig seizoen) en Calvin Stengs (zeven goals vorig seizoen), maar de andere aanvaller Jesper Karlsson bleef de club trouw. In zijn eerste seizoen in Alkmaar maakte de Zweedse linksbuiten elf doelpunten. Nu lijkt hij de belangrijkste aanvaller van de ploeg. Daarnaast is hij inmiddels gewend aan het Nederlandse voetbal. Allemaal redenen om aan te nemen dat Karlsson in 2021/22 meer doelpunten zal gaan maken. Voor het inzetten op Karlsson als topscorer van de Eredivisie krijg je 15.00 keer je inzet terug.

Ricky van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel is terug op de Nederlandse velden. Na vier jaar bij FC Basel gespeeld te hebben, is de Nederlander in 2021/22 actief bij FC Twente. Vooral in 2016/17 was Van Wolfswinkel op stoom: in dat seizoen scoorde hij twintig keer voor Vitesse, dat was één doelpunt te weinig voor de topscorerstitel. In 2010/11 maakte hij vijftien doelpunten voor FC Utrecht. Van Wolfswinkel heeft dus zeker ervaring met het maken van doelpunten in de Eredivisie. Wedden op de topscorerstitel voor Ricky van Wolfswinkel heeft een quotering van 15.00.

Rai Vloet

Vorig seizoen was Rai Vloet, naast Giorgios Giakoumakis, de verrassing op de topscorerslijst van de Eredivisie. De speler van Heracles Almelo maakte zestien doelpunten. Voorafgaand aan dat seizoen had Vloet nog nooit meer dan vier doelpunten in een Eredivisie-seizoen gemaakt. Toch wordt hij ook dit jaar gezien als kanshebber. Vloet is de belangrijkste aanvallende kracht van Heracles. Hij krijgt alle ballen en heeft dus ook vaak de kans om te scoren. Wedden op Vloet als de toch wel verrassende topscorer van 2021/22 heeft een quotering van 18.00.

Anastasios Douvikas

Dit is de grote onbekende in de lijst der favorieten. De jonge Griek is door FC Utrecht overgenomen van Volos NFC. Daar maakte hij afgelopen seizoen tien doelpunten in 26 competitiewedstrijden. Ook maakte hij drie goals in vier bekerwedstrijden. Op jonge leeftijd liet Douvikas al zien een neusje voor de goal te hebben. FC Utrecht betaalde ongeveer een miljoen euro om de spits over te nemen. Douvikas zal graag de opvolger worden van zijn landgenoot Giakoumakis, die ook een onbekende was in zijn eerste seizoen in Nederland. Wedden op Douvikas als winnaar van de race om de topscorerstitel heeft een quotering van 20.00.