18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Tipico sluit partnerschap met Bundesliga

Tim Giesbers

Het wedkantoor Tipico heeft een deal gesloten met de Deutsche Fußball Liga (DFL) over een partnerschap. Hierdoor wordt het de komende jaren een sponsor van zowel de Bundesliga als de 2. Bundesliga, het tweede Duitse voetbalniveau. Hiermee volgt het Bwin en Lotto, die al partner zijn van de DFL.

Sponsoring voor drie seizoenen

Het sportwedbedrijf sloot de deal met Bundesliga International, een dochteronderneming van de DFL. Hierdoor sponsort het de twee hoogste Duitse competities tot en met het seizoen 2020/21. Het bedrijf is vanaf nu een officiële partner voor beide divisies en het mag hun logo’s gebruiken in hun advertentiecampagnes. Volgens diverse bronnen is met de overeenkomst tussen de vijftien en zeventien miljoen euro gemoeid.

Vanaf het volgende seizoen, 2018/19, heeft Tipico eveneens de eerste optie op DFL-mediacontracten. Daarnaast heeft het een zogeheten ‘matching offer right’, waardoor ze speciale advertenties mogen maken voor nationale licentiehouders. Ook heeft Tipico voordeel van promotie via de platforms van DFL, al mag het bedrijf clubs niet voor commerciële doeleinden gebruiken.

Al sponsor van diverse clubs

Tipico is actief in Duitsland, Oostenrijk, Kroatië, Gibraltar, Colombia en Malta. Eerder werd het bedrijf, met het hoofdkantoor op Malta, al sponsor van Hamburger SV en RB Leipzig. Ook heeft het een partnerschap met Bayern München. Daarnaast sponsort het de Oostenrijkse Bundesliga en Red Bull Salzburg.

De toegangsprijzen liggen in Duitsland vrij laag vergeleken met andere grote competities en dus moeten clubs hun geld op een andere manier binnenkrijgen. Sponsordeals liggen voor de hand als voorname inkomstenbron. Terwijl in de Premier League negen van de twintig clubs een gok- of gamebedrijf als shirtsponsor hebben, blijft dit in de Duitse professionele competities beperkt tot Hertha BSC.