18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Paddy Power betaalt vast uit voor degradatie Stoke City

Tim Giesbers

Paul Lambert werd vorige week aangesteld als nieuwe trainer van Stoke City, waar hij Mark Hughes opvolgde. Supporters van de club reageerden teleurgesteld op de aanstelling en ook wedkantoor Paddy Power heeft weinig vertrouwen in Lambert.

Nog geen uur na de officiële bekendmaking keerde Paddy Power al geld uit aan iedereen die inzette op degdradatie van The Potters. Een woordvoerder zei: “Stoke heeft uiteindelijk gekozen voor Paul Lambert, wat iedereen verraste. Hij heeft in elk geval ervaring in het Championship. Dat kan volgend seizoen nog wel eens van pas komen.”

Vorige keer ging het mis

Het feit dat Paddy Power al heeft uitgekeerd voor de degradatie van Stoke kan de fans van de club misschien juist vertrouwen geven. In het seizoen 2008/09 keerde datzelfde wedkantoor al na de eerste speelronde uit voor een degradatie van de club uit Stoke-on-Trent maar onder coach Tony Pulis werd dat seizoen de twaalfde plaats in de eindrangschikking behaald.

Dit is niet de eerste keer dat Paddy Power dit seizoen al iets uitkeert. Eerder in het seizoen kregen wedders hun beloning al voor het voorspellen dat Manchester City kampioen wordt. Momenteel staat de ploeg van Josep Guardiola nog steeds op de eerste plaats met twaalf punten voorsprong.

Lambert was vooral lager actief

Stoke staat momenteel na de 3-0 nederlaag tegen Manchester United op de achttiende plaats in de Premier League met twintig punten uit drieëntwintig competitiewedstrijden. Bij de meeste bookmakers staat de quotering voor degradatie voor Stoke rond de 3.10 en je kijgt zo’n elf euro per ingezette euro als de club laatste wordt. De eerste wedstrijd van de nieuwe trainer is zaterdag 20 januari om 16.00 uur tegen Huddersfield Town, dat vier punten meer heeft.

Lambert werkte eerder als trainer bij Livingston, Wycombe Wanderers, Colchester United, Norwich City, Aston Villa, Blackburn Rovers en Wolverhampton Wanderers. Zijn laatste seizoen bij Norwich en de eerste tweeënhalf jaar bij Aston Villa waren in de Premier League. Verder coachte hij vooral op lagere niveaus. Voor een juiste voorspelling van de aanstelling van Lambert kon je bij sommige bookmakers meer dan honderd keer je inzet terugkrijgen.