18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eerste kwartaal 2021 levert 23 verdachte sportduels op

Tim Giesbers

Het Global Lottery Monitoring System (GLMS) houdt namens de internationale sportbonden bij welke wedstrijden verdachte wedpatronen hebben. Volgens deze organisatie geldt dit in de eerste drie maanden van 2021 voor in totaal 23 verschillende sportwedstrijden.

Wedstrijden worden als verdacht aangemerkt als de geplaatste weddenschappen op een duel onregelmatig lijken voor het GLMS. 16 van de 23 waarschuwingen hadden betrekking op voetbalwedstrijden, waarbij zeven waarschuwingen naar de UEFA werden gestuurd en vier naar de FIFA.

Wedpatronen

Er werden drie waarschuwingen gestuurd naar de Tennis Integrity Unit (TIU, nu de International Tennis Integrity Agency), twee naar de Esports Integrity Commission (ESIC) en twee naar het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De andere acht waren voor acht verschillende instanties.

In totaal werden er 323 verdachte wedpatronen waargenomen in dit kwartaal. Vorig jaar waren dat er in dezelfde periode van het jaar nog maar 135. 244 van deze patronen werden al waargenomen voor een wedstrijd begon, 69 na de wedstrijd en 10 tijdens het duel.

Integriteit

188 van deze waarschuwingen werden geclassificeerd als groen, wat betekent dat de wedpatronen later konden worden verklaard. Slechts 13 werden als code rood beschouwd, wat betrekking heeft op de meest ernstige waarschuwingen, zoals specifieke beschuldigingen van matchfixing.

Edward Peace, uitvoerend directeur van het GLMS, zegt: “We hebben hard gewerkt aan de integriteit van evenementen en wedstrijden, zowel intern als met externe providers. Dit alles om ervoor te zorgen dat nieuwe wedmogelijkheden in overeenstemming zijn met onze hoge normen.”