18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Spanje heropent aanmeldingsprocedure online kansspellicenties

Maurice Krabbendam

De Spaanse kansspelautoriteit Dirección General de Ordenación del Juego (DGOJ) heeft de aanmeldingsprocedure voor online aanbieders opnieuw geopend. Vanaf nu kunnen geïnteresseerde partijen zich een jaar lang aanmelden voor een kansspellicentie. Dit is de derde keer dat er aanmeldingen kunnen worden gedaan sinds in 2011 regulering werd ingevoerd.

Het gaat momenteel goed met de Spaanse online kansspelmarkt. In juli, augustus en september bedroeg de totale omzet €140,5 miljoen. Dat was een stijging van 37,7% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De DGOJ wil met de openstelling aanbieders met een “bewezen betrouwbaarheid en levensvatbaarheid” op de markt toelaten. Dit zou het huidige aanbod moeten versterken, ook op het technologische vlak, waarin constant veranderingen zijn in deze industrie.

Er wordt tevens gewerkt aan nieuwe regels op het gebied van adverteren voor kansspelen. De DGOJ stelt in een verklaring: “Dit project richt zich op voldoende bescherming van consumenten van kansspelen, zowel in de aandacht die ze krijgen als via de spellen zelf.” Speciale aandacht gaat hierbij uit naar kwetsbare groepen, zoals minderjarigen. De kansspelautoriteit zegt hierbij tegelijkertijd wel rekening te willen houden met de belangen van aanbieders.