18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Star Sports biedt excuses aan na ‘racistische tweet’ over WK darts

Maurice Krabbendam

Bookmaker Star Sports heeft z’n excuses aangeboden nadat het enkele dagen terug een tweet plaatste die volgens sommigen racistisch was. De tweet toonde een supporter bij het PDC WK Darts in Londen, die met een zwartgeschminkt gezicht een Britse politica imiteerde.

Grap over misrekening

Diane Abbott, parlementslid namens de Labour-partij, raakte in mei in de knoop tijdens een interview over een plan voor de inzet van 10.000 extra politie-mensen. Gevraagd naar de kosten voor dat project, noemde ze in één en hetzelfde gesprek bedragen variërend van 300.000 tot 80 miljoen pond.
Een bezoeker van het WK Darts speelde op dit in Engeland beroemd geworden fragment in door – verkleed als Abbott – een bordje met ‘190’ omhoog te houden. Ook een verrekening, aangezien op deze bordjes vaak 180 staat, de maximumscore in darts.

Star Sports zette een foto van de fan op Twitter met daarbij de opmerking dat het wat hun betreft een kandidaat was voor beste kostuum, en kreeg daar veel kritiek op. Onder andere van partijgenoten van Abbott, die het zwartgemaakte gezicht als racisme zagen. In eerste instantie reageerde Star Sports hier nog op door te zeggen dat ze het simpelweg een leuk kostuum vonden, en dat men het niet zo serieus moest noemen. Later kwam de bookmaker daar toch nog op terug.

Spijtbetuiging

In een verklaring zegt Star Sports: “We hebben met de foto niemand willen beledigen. Het grappige aan het kostuum was wat ons betreft de 190-grap. We hebben de foto inmiddels verwijderd en bieden onze excuses aan aan de mensen die zich erdoor beledigd voelden.”