18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Joe Biden nadert quotering Trump in Amerikaanse Presidentsverkiezingen

Joris Gemen

Joe Biden zet momenteel grote stappen in de strijd om het presidentschap in de Verenigde Staten. De Democraat is de absolute koploper geworden in de democratische leidersrace. Hij staat nu ook dichtbij Donald Trump als het gaat om de quoteringen bij bookmakers voor de daadwerkelijke verkiezingen, gepland voor 4 november 2020.

Super Tuesday speelde een grote rol

Volgens Sarbjit Bakhshi, hoofd Politieke Markten van online betting exchange Smarkets, heeft Biden zich op Super Tuesday kunnen onderscheiden. ”Biden kreeg meer afgevaardigen dan verwacht, deels vanwege de steun van andere kandidaten die afhaakten en deels omdat hij werd gezien als iemand die met de meerderheid van de stemmende Amerikanen in contact kon komen.”, aldus Bakshi in gesprek met SBCNews.

Welk effect heeft het op de quoteringen?

Volgens Bakhshi heeft Biden een grote kans om het presidentschap daadwerkelijk te pakken. ”Donald Trump vanaf het begin de grote favoriet op onze markt, maar inmiddels is dat niet meer het geval”, zegt Bakhshi. ”Sinds Super Tuesday daalt de populariteit van Trump, zeker toen duidelijk werd wie de de kandidaat van het Democratische kamp werd.”

De snelle opkomst van Biden heeft er voor gezorgd dat hij de toppositie op de Democratische markt heeft gepakt. Bij de meeste bookmakers krijgt hij momenteel een quotering van 1.05 of lager om de Democratische kandidaat te worden, waarmee hij praktisch de enige overgebleven kandidaat is.

Ondanks het succes van Biden denkt Bakhshi dat het op 4 november nog een spannende strijd gaat worden tussen hem en Trump. Momenteel is het qua quoteringen spannend tussen de twee: Trump staat op 1.91 voor de verkiezingen en Biden op 2.10, waarmee de zittend president dus nog licht favoriet is.

Meer politieke wedders door COVID-19

Het coronavirus is inmiddels in grote delen van de wereld opgedoken en dit heeft geresulteerd in vele afgelastingen van sportevenementen. Dat heeft vanzelfsprekend zijn weerslag op de ontwikkelingen op de sportweddenmarkt. Bakhshi ziet een verschuiving van de wedactiviteiten. De spelers verlaten het gebied van het sportwedden en trekken steeds meer richting de politieke sector. Bakhshi: ”We hebben dit jaar al meer verhandeld in de politieke evenementen dan in het jaar 2018.”

Binnen Smarkets worden veel nieuwe, interessante markten aangeboden, ongeacht de huidige situatie in de sportwereld. Bakhshi: ”Er moeten voor ieder wat wils zijn”.