18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Svenska Spel sponsort vier ton voor onderzoek naar wedverslavingen

Tim Giesbers

De Zweedse kansspelaanbieder Svenska Spel heeft aangekondigd dat het bedrijf dit jaar vijf miljoen Zweedse kronen beschikbaar gaat stellen aan beurzen voor projectonderzoeken naar wedverslavingen. Dit is omgerekend zo’n 445 duizend euro.

Het is nog niet duidelijk welke partij dit geld gaat ontvangen van Svenska Spel. Geïnteresseerde organisaties kunnen tot 30 april aangeven dat ze het geld willen ontvangen en wat ze van plan zijn ermee te doen. Uit alle aanvragen kiest de aanbieder het bedrijf dat het geld gaat ontvangen.

Steunen

De middelen die voortkomen uit dit initiatief kunnen door partijen gebruikt worden om onderzoek te steunen. Hier gaat het om onderzoeken naar verslavingen, preventieve maatregelen tegen wedgerelateerde problemen en risico- en beschermingsfactoren.

De Onderzoeksraad van Svenska Spel zal toezicht houden op het aanvraagproces, gesteund door de Zweedse Centrale Vereniging voor Alcohol- en Drugsinformatie (CAN). In 2010 werd de eerste ronde van financiering opgestart door Svenska Spel. Sindsdien is elk jaar vijf miljoen Zweede kronen gesubsidieerd.

Subsidie

Vorig jaar werden ook diverse beurzen uitgereikt aan onderzoeksprojecten. Een van de meest in het oog springende onderzoeken was een project waar werd gekeken naar kansspelverslavingen onder professionele ijshockeyspelers in de Zweedse competitie.

Een andere subsidie ​​werd toegekend aan een project om de ontwikkeling van een nieuwe op internet gebaseerde verslavingszorgdienst te helpen financieren. Ook werd een initiatief gesteund dat zich richt op het verband tussen trauma en problematisch wedden bij vrouwen.