18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gambling Commission geeft Corona-advies aan licentiehouders

Tim Giesbers

De Britse kansspelautoriteit Gambling Commission (GC) heeft nieuwe richtlijnen gepubliceerd voor alle licentiehouders. Dit nieuwe advies is een directe reactie op de groeiende bezorgdheid over de impact van het nieuwe coronavirus op de Britse kansspelmarkt.

De GC heeft aangekondigd de richtlijnen van Public Health England te volgen. Al het personeel van de overheidsinstantie heeft de opdracht gekregen tot nader bericht vanuit huis te werken. Daarnaast is het advies aan aanbieders uitgegaan om het personeel dezelfde opdracht te geven.

Voor aanbieders die op fysieke locaties kansspelen aanbieden, is het advies gekomen om te zorgen voor genoeg beheer, personeel en toezicht om te voldoen aan alle licentievoorwaarden. Deze bedrijven moeten hun eigen vermogen om hieraan te voldoen toetsen. Lukt het niet aan de vereisten te voldoen? Dan moeten aanbieders hun diensten opschorten, zegt de GC.

Uitdagingen

Omdat mensen vaker vanuit huis werken als gevolg van de maatregelen rondom sociale afstand, is het voor online aanbieders belangrijk om verantwoord te blijven handelen met betrekking tot de betaalbaarheid van individuele klanten en meer interactie met sociale verantwoordelijkheid.

“We realiseren ons dat de ongekende veranderingen in het dagelijks leven, en in sommige gevallen financiële onzekerheid, uitdagingen zullen opleveren voor uw bedrijf”, schrijft de Commissie. “De veranderingen zullen ook de risico’s voor sommige individuen vergroten, wat betekent dat we allemaal consumenten moeten blijven beschermen.”

Beoordelen

Alle nieuwe licentieaanvragen worden vanaf nu door thuiswerkend personeel beoordeeld. Alle bedrijfsgerelateerde documenten moeten daarvoor gescand worden en via de mail worden verzonden aan de GC. Die wijst de aanvraag dan toe aan een van de werknemers, die deze vervolgens gaat behandelen.

“De Commissie heeft een goed uitgevoerd en alomvattend bedrijfscontinuïteitsplan, waarop we een beroep hebben gedaan om de impact op onze regelgevende werkzaamheden en het advies en de diensten die we leveren tot een minimum te beperken.”