18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sky Bet betaalt 1,2 miljoen voor verantwoord wedden

Tim Giesbers

De Britse bookmaker Sky Bet is een nieuwe campagne gestart om verantwoord wedden te promoten. Hiermee richt het bedrijf zich voornamelijk op de 72 clubs uit de English Football League (EFL). Hierbij gaat om het Championship en de League One en League Two.

Aftrap tijdens voorseizoen

Deze campagne moet onderdeel uitmaken van een al bestaand partnerschap tussen Sky Bet en de EFL. Hierbij worden voornamelijk spelers en stafleden van deze clubs geïnformeerd over verantwoord wedden en de risico’s die wedden en gokken met zich meebrengen. EPIC Risk Management, een Brits onafhankelijk consultantsbureau, geeft het programma namens Sky Bet, die zich heeft gebonden aan de drie competities als naamsponsor.

Volgens diverse bronnen in het Verenigd Koninkrijk gaat deze campagne Sky Bet uiteindelijk omgerekend circa 1,2 miljoen euro kosten. Het programma gaat tijdens het voorseizoen afgetrapt worden bij Birmingham City, Norwich City, Charlton Athletic, Brentford, Accrington Stanley, Carlisle United, Lincoln City, Newport County, Oldham Athletic en Portsmouth.

“Verantwoord wedden speerpunt van partnerschap”

Richard Flint, CEO van Sky Betting & Gaming, zegt: “Toen we bekendmaakten ons sponsorschap van de EFL voort te zetten, vonden we het belangrijk om verantwoord wedden een van de speerpunten te maken van het vernieuwde partnerschap. We willen een goede dienst opzetten richting de clubs en hiermee een rol spelen in het verminderen van schade bij mensen door wedden.”

“Ik geloof zeker dat verantwoordelijke bookmakers een goede bijdrage kunnen leveren aan de sport door diensten als deze”, besluit Flint. Shaun Harvey, CEO van de EFL, valt hem bij: “Wedden op voetbalwedstrijden zou moeten dienen om de beleving van een wedstrijddag te verbeteren. Door deze campagne hopen we dat ook supporters veel meekregen en aangemoedigd worden om verantwoord te wedden.”

“Door het werk dat bij de clubs, spelers en stafleden geleverd zal worden, nemen we als competities een enorme stap vooruit”, vervolgt Harvey. “Hopelijk heeft dit een grote positieve impact op alle deelnemers aan het professionele voetbal in de komende jaren.”