18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Amerikaan bekent illegaal runnen wedkantoor

Tim Giesbers

Een Amerikaanse man uit Portland in de staat Maine heeft bekend een illegaal wedkantoor te runnen. Dit deed hij vanuit zijn huis. Gedurende de veertien jaar dat hij het wedkantoor aan huis had, verdiende hij miljoenen met de illegale weddenschappen.

Miljoenenweddenschappen

Volgens de Portland Press Herald heeft de 61-jarige Stephen Mardigan schuldig gepleit aan het mogelijk maken van illegale sportweddenschappen, geld witwassen en het indienen van een illegale belastingaangifte. Documenten van de rechtbank in de stad maken duidelijk dat Mardigan in zijn huis en tweedehandsautobedrijf in Portland het wedkantoor runde tussen 2003 en 2017.

Bij de weddenschappen die Mardigan aanbood zou het gaan om diverse sporten, zoals zowel school- als professioneel basketbal, school- en professioneel voetbal, honkbal, hockey, golf en autoraces. Sommige weddenschappen gingen om bedragen tot maximaal dertig dollar, maar volgens de documenten van de rechtbank waren er ook weddenschappen van twee gokkers die uiteindelijk opliepen tot bijna 5 miljoen dollar.

Maximaal 28 jaar cel

De federale politie nam bijna 750.000 dollar in van Mardigan en daarnaast geld en juwelen van andere betrokkenen in de zaak. In april werd namelijk een inval gedaan in zijn huis. Mardigan zou volgens de Portland Press Herald zijn illegaal verdiende geld hebben uitgegeven aan negentien woningen in de gehele staat Maine.

Door zijn acties mocht hij nu uitkijken naar een celstraf van maximaal 28 jaar. In plaats daarvan koos hij voor een schikking. Hierbij moet hij alsnog voor een nog nader te bepalen tijd de cel in. Daarnaast moet hij het meeste illegale verdiende geld en onroerend goed ter waarde van 5,6 miljoen dollar inleveren.