18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Roland Garros: Russische tennisster opgepakt vanwege matchfixing

Tim Giesbers

De Russische tennisster Jana Sizikova is vorige week opgepakt in haar hotelkamer in Frankrijk. De Franse politie rekende haar in omdat ze wordt verdacht van het beïnvloeden van een wedstrijd in het dubbelspel op Roland Garros 2020.

In oktober werd een onderzoek opgestart naar Sizikova. De directe aanleiding hiervoor waren opvallende gokpatronen tijdens de wedstrijd van de Russin in de eerste ronde van het dubbelspel tijdens het Franse tennistoernooi.

Glijpartij

In die ronde speelde Sizikova namelijk samen met de Amerikaanse Madison Brengle tegen het Roemeense duo van Andrea Mitu en Patricia Maria Tig. Tijdens deze wedstrijd speelde de 26-jarige Russin erg opmerkelijk.

Een van deze zaken was dat zij haar servicepartij verloor in de vijfde game van de tweede set, doordat ze twee dubbele fouten sloeg. Daarna gaf ze ook nog een punt weg door een opvallende glijpartij. De Roemeense tennissters wonnen het duel na twee sets met 7-6 en 6-4.

Frankrijk

Sizikova was in Frankrijk om opnieuw deel te nemen aan Roland Garros. Hierin verloor ze vorige week in de eerste ronde van het dubbelspel. In haar carrière lukte het de Russische sportster eenmaal een toernooi te winnen: het dubbelspel in Lausanne twee jaar geleden.