18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wesley Sneijder nieuwe Koning TOTO tijdens EK

Tim Giesbers

Voorafgaand aan het uitgestelde EK 2020 is TOTO met een nieuwe Koning TOTO gekomen. Een paar jaar geleden kwam de bookmaker, onderdeel van Nederlandse Loterij, met de nieuwe mascotte. De vierde (of vijfde) Koning TOTO is nu bekendgemaakt. Het is recordinternational Wesley Sneijder geworden.

In een flitsende video neemt TOTO je mee terug naar de jaren 90. Na een opwarmer van dj-duo Charly Lownoise en Mental Theo zien we een hakkende Wesley Sneijder in actie. Hij krijgt tijdens zijn nummer hulp van Jack van Gelder, die refereert aan de kopgoal van Sneijder tegen Brazilië op het WK 2010.

Hulp

Sneijder is niet de eerste Koning TOTO. Hij kan het kunstje afkijken van Royston Drenthe, rapper Donnie en Andy van der Meijde. Ook Sjaak Swart leek het te gaan worden, maar de uitbraak van het coronavirus gooide roet in het eten. Dat er handlangers zijn – in dit geval Charly Lownoise, Mental Theo en Jack van Gelder-  is ook niet nieuw.

Eerder al zorgden Johan Derksen en Foppe de Haan (Drenthe), Johan Boskamp (Donnie), John de Wolf (Swart) en de gebroeders Van de Kerkhof (Van der Meijde) voor hulp aan de Koning TOTO. Sneijder hoeft de kar dus niet alleen te trekken.

Idool

Dat TOTO na Donnie terugkeerde bij (oud-)voetballers is niet zo gek, want dat moest het wettelijk gezien. Door een motie van kamerlid Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) moeten acteurs in reclamespotjes voor kansspelen minimaal 25 jaar oud zijn en geen idool zijn specifiek voor kinderen en jongeren.