18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 tips voor wedden op het EK Voetbal 2021

Bob Ligthart

De voorbereidingen voor het EK zijn in volle gang en op 11 juni is het dan eindelijk zo ver. Dit zorgt voor veel weddenschappen in een maand tijd. Kortom, een mooie tijd voor sportwedders. In dit artikel beschouwen we voor op het EK en geven we vijf handige tips om te wedden op het EK voetbal van 2021.

EK 2020

Veel Nederlanders verlangden naar het EK van 2020, want Oranje mocht eindelijk weer meedoen aan een eindtoernooi. Dit viel echter in duigen toen het toernooi een jaar verplaatst werd wegens de coronapandemie. Of dit jaartje uitstel veel gevolgen heeft voor Oranje moet nog blijken.

Vorig jaar was het maar de vraag of Memphis Depay daadwerkelijk op tijd honderd procent fit zou zijn. Daarnaast hebben jonge talentvolle spelers als Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt extra ervaring op kunnen doen. Aan de andere kant moet Oranje dit jaar tijdens het EK van 2021 de absolute leider Virgil van Dijk missen, omdat hij kampt met een blessure. Allemaal factoren waarvan we de gevolgen op dit eindtoernooi gaan zien.

EK 2021

Op 11 juni trappen Turkije en Italië het EK af in Stadio Olimpico, Rome. Daarna zal het EK van 2021 door heel Europa plaatsvinden. Zo speelt Nederland alle groepswedstrijden bijvoorbeeld in Amsterdam. Zo zijn er meer landen met een thuisvoordeel. Italië speelt dus wedstrijden in eigen land, maar ook landen als Schotland en Spanje hebben dit voordeel.

Er zijn zes poules met in ieder vier landen. Nederland speelt in de groepsfase tegen Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië. Groep F is de poule des doods, want daarin nemen onder andere Frankrijk, Portugal en Duitsland het tegen elkaar op. Het kan goed zijn dat alle drie die teams doorgaan. De vier beste nummers driem over al de poules gezien, gaan ook door naar de achtste finales van het EK 2021.

5 tips wedden EK Voetbal

Aan de hand van vijf tips bereiden wij jou voor op het EK van 2020. Of ja, inmiddels het EK van 2021. Zo gaan we in op het speelschema, thuisvoordeel, de nationale trots, de knock-outfase en live wedden.

1 – Bestudeer het speelschema

We beginnen met het speelschema. De tegenstanders die een land treft kunnen veel invloed hebben op hoe ver een land het schopt. Zo heeft Nederland een relatief makkelijke groep. Landen als Engeland, Spanje en België zijn het ook aan hun stand verplicht om groepswinnaar te worden. Zoals genoemd hebben Frankrijk, Portugal en Duitsland het moeilijker, omdat zij bij elkaar in de groep zitten.

De uitkomst van de poules bepaalt de route van de landen. Zo is er een schema opgesteld waarin berekend kan worden welke teams er na de groepswedstrijden tegen elkaar uit kunnen komen. Vooralsnog is hier nog niet heel veel duidelijkheid over te geven, omdat de beste nummers drie ook erg bepalend zijn in dit verhaal. De combinatie van landen die als beste nummers drie doorgaan zorgt er namelijk voor tegen welke landen zij zullen gaan spelen.

Zoek daarom voorafgaand aan het EK uit welke teams er naar jouw inschatting als eerste, tweede of beste nummer drie doorgaan. Aan de hand daarvan kun je een duidelijker beeld schetsen van de routes van bepaalde landen, en hier je weddenschappen mede op baseren.

2 – Houd rekening met thuisvoordeel

We benoemden eerder al het feit dat er dit jaar meerdere landen genieten van een thuisvoordeel. Nederland is één van die landen en dat is natuurlijk gunstig. Nu helemaal, omdat er weer gedeeltelijk publiek aanwezig mag zijn. Het EK telt dit jaar elf speelsteden, namelijk: Amsterdam, Bakoe, Boedapest, Boekarest, Glasgow, Kopenhagen, Londen, München, Rome, Sevilla en Sint-Petersburg.

Dit geeft naast Nederland ook de landen Hongarije, Schotland, Denemarken, Engeland, Duitsland, Italië, Spanje en Rusland een thuisvoordeel in bepaalde wedstrijden. Dit kan een belangrijke factor zijn in wedstrijden waar het erom zal spannen. Bekijk daarom voorafgaand aan een duel waar de wedstrijd zal plaatsvinden.
Engeland heeft overigens een extra mogelijk thuisvoordeel, omdat zowel de halve finales als de finale op Wembley gespeeld zullen worden.

3 – Laat je niet leiden door nationale trots

De Oranjekoorts slaat altijd toe in Nederland zodra ons land weer op een eindtoernooi speelt. Zorg ervoor dat je hierdoor niet wordt beïnvloed bij het plaatsen van een weddenschap. Dit kan slecht aflopen. Zoals het er nu naar uitziet moet Nederland wel makkelijk de groepsfase kunnen doorlopen en bij groepswinst ziet het er in de volgende ronde ook goed uit. Naarmate het toernooi volgt wordt het natuurlijk steeds moeilijker en dan is het belangrijk om de wereld niet alleen door je oranje bril te zien. Blijf daarom weloverwogen keuzes maken.

4 – Extra weddenschappen in knock-outfase

De knock-outfase is de meest interessante fase van het EK voetbal. Hierin gaat het om de knikkers en spelen de beste landen tegen elkaar. Dat is niet alles, want er komen ook meerdere weddenschappen bij tijdens deze fase in het toernooi. Zo is het mogelijk dat een wedstrijd een verlenging in gaat of dat er zelfs strafschoppen aan te pas moeten komen. Hier kun je ook op wedden en daar staan meestal mooie quoteringen tegenover.

Wanneer de landen in de knock-outfase terecht komen is het toernooi al een stuk verder. Dan zijn er al veel dingen gebeurd en kun je aan de hand van de eerdere wedstrijden bepalen welk land jouw voorkeur heeft in een bepaald duel. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er bij een land al wat sterkhouders zijn afgevallen wegens blessures of schorsingen. Dit is allemaal belangrijk om bij te houden tijdens het EK van 2021.

5 – Maak gebruik van live wedden

Het EK voetbal is ook een uitgelezen mogelijkheid om je pijlen te richten op live wedden. Bijna alle wedstrijden zijn leuk om naar te kijken en bij live wedden is het ook belangrijk om mee te kijken. Hiermee verschaf je jezelf een groot voordeel, omdat je aan de hand van wat je ziet een weddenschap kunt plaatsen. Heeft een team de overhand, dan kun je bijvoorbeeld voorspellen dat dat land de volgende goal zal scoren. Zo zijn er nog veel meer scenario’s waardoor een uitkomst beter te voorspellen is dan voorafgaand aan een duel.

Naast een goal kun je ook inzetten op andere rzaken. Zo is er een mogelijkheid om te voorspellen door welke situatie het spel als eerste stil komt te liggen nadat je de weddenschap plaatst. Dit houdt in dat je kunt inzetten op dingen als een vrije trap, ingooi en achterbal. Er zijn heel veel verschillende opties, dus ga vooral ook zelf op onderzoek uit. Dit geldt niet alleen voor het live wedden, maar ook voor de andere hierboven genoemde categorieën.