18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV vraagt fans om advies over samenwerking kansspelbedrijf

Tim Giesbers

PSV onderzoekt de optie om samen te gaan werken met een aanbieder van kansspelen. Hiervoor roept de Eindhovense club de hulp in van de supporters. Zij mogen aangeven hoe ze tegenover kansspelen staan en of ze het wenselijk vinden dat hun club gaat samenwerken met een aanbieder van online kansspelen.

Alle seizoenskaarthouders van PSV hebben bericht gekregen met daarin de vraag wat ze vinden van wedden op voetbalwedstrijden. Marktonderzoek wees eerder uit dat een dergelijke samenwerking de club een bedrag tussen de miljoen en anderhalf miljoen euro per jaar op kan leveren. Dat is een mooie bonus voor PSV.

Sjiek

Niet iedereen is blij met de mogelijke samenwerking met een kansspelaanbieder, waaronder seizoenskaarthouder Gerrit van Bruggen, die tevens hoogleraar marketing is. “Ik vind PSV een sjieke club en vind niet dat de club hier geld aan moet willen verdienen”, vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

Gevaar

Ook zijn sommige supporters bang dat er meer verslavingsgevaar op gaat treden onder de supporters wanneer voetbalclubs gaan samenwerken met kansspelbedrijven. Zo ook de supportersvereniging van PSV, die niet hoopt dat dit nadelig wordt voor supporters. Leon de Leijer van Novadic-Kentron Verslavingszorg, spreekt dat echter tegen.

“Vooral bij spelen met een razendsnelle uitkeringsstructuur is het verslavingsgevaar groot”, vertelt De Leijer. “Denk bijvoorbeeld aan de bekende fruitrollen in de automatenhal of het casino. Bij sportweddenschappen moet je telkens goed nadenken over een nieuwe keuze. Het gevaar is denk ik minder groot dan in de andere genoemde situaties.”