18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Oranjevrouwen favoriet voor WK-ticket bij bookmakers

Maurice Krabbendam

Bookmakers hebben er vertrouwen in dat de Oranje voetbalvrouwen het WK gaan halen. Op een zege van Oranje in de beslissende play-off uit bij Zwitserland, die dinsdagavond om 19:00 uur wordt gespeeld, staat bij wedkantoor Toto een quotering van 1.72. De Zwitserse dames moeten het doen met een quotering van 4.40 voor de zege, terwijl het gelijkspel op 3.45 staat.

Ruime voorsprong

Dankzij de ruime voorsprong die in de eerste play-offwedstrijd werd opgebouwd, hoeven de Oranje Leeuwinnen dinsdag niet eens perse te winnen. Afgelopen vrijdag werd in Stadion Galgenwaard de eerste wedstrijd al met 3-0 gewonnen. In Utrecht namen na rust Sherida Spitse, Lieke Martens en Vivianne Miedema de treffers voor hun rekening.

Inzet van de dubbele ontmoeting met de Zwitsers is het WK 2019 in Frankrijk. Oranje, dat er ook op het vorige WK bij was (uitgeschakeld in de achtste finales tegen Japan) en in 2017 in eigen land Europees kampioen werd, moet zich via de play-offs zien te plaatsen nadat het in de poulefase als tweede was geëindigd achter Noorwegen.

Een kleine nederlaag is ook voldoende voor het Nederlands vrouwenelftal om het ticket voor Frankrijk 2019 veilig te stellen. Oranje mag met twee doelpunten verschil verliezen. De handicapweddenschap die hierbij past is Nederland +2. Die staat bij Toto op 1.03, wat wel aangeeft hoe laag de kansen van de Zwitsers door de bookmakers worden ingeschat.

Uitkijken voor vrouwelijke Messi

De Nederlandse voetbaldames krijgen dinsdag in het LIPO Park in Schaffhausen wel te maken met Ramona Bachmann. Deze 27-jarige aanvaller van Chelsea en het Zwitserse nationale team wordt ook wel de ‘vrouwelijke Messi’ genoemd. In de heenwedstrijd ontbrak ze nog vanwege een schorsing, maar nu zal ze haar opwachting maken.

Aan Nederlandse zijde ontbreekt ten opzichte van afgelopen vrijdag middenvelder Jackie Groenen, die in de heenwedstrijd een enkelblessure opliep. Bondscoach Sarina Wiegman stelt in haar plaats Bayern München-speelster Jill Roord op.