18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederlandse boete voor Bet-at-home

Tim Giesbers

Online bookmaker Bet-at-home heeft een boete van 410.000 euro gekregen van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Deze waakhond bevond het wedkantoor namelijk schuldig aan het benaderen van Nederlandse consumenten voor haar diensten, terwijl Bet-at-home geen licentie heeft om te acteren op de Nederlandse wedmarkt.

Tussen 14 juli 2017 en 11 oktober 2017 zou Bet-at-home haar diensten hebben aangeboden aan Nederlandse consumenten. Volgens de Kansspelautoriteit, die Bet-at-home al in 2012 en 2014 waarschuwde voor illegale praktijken, kwamen er tips binnen over een advertentie op de website van de bookmaker die specifiek gericht zou zijn op Nederlanders.

Eerlijke boete

De boete van 410.000 euro bestaat uit boetes van 210.000 euro voor Bet-at-home Entertainment Limited en 200.000 euro voor Bet-at-home Internet Limited. De Kansspelautoriteit achtte een boete nu noodzakelijk, na de eerdere waarschuwingen. De autoriteit noemt de boetes ook eerlijk gezien de eerdere overtredingen.

Een woordvoerder van de Kansspelautoriteit zegt: “Het tegengaan van de overtreding is het primaire doel. De boete moest er nu komen en is bedoeld om verdere overtredingen van de regels tegen te gaan in de toekomst. Dat kan alleen als er serieuze sancties tegenover staan.”

Wetsvoorstel

Op dit moment heeft alleen Toto een licentie om online weddenschappen aan te bieden aan Nederlandse consumenten. Daar komt mogelijk verandering in door een wetsvoorstel dat nog in de Eerste Kamer ligt. Als dat voorstel er doorheen komt, wordt het de Kansspelautoriteit mogelijk gemaakt om ook andere aanbieders van online licenties te voorzien.