18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 tips voor wedden op de halve finales WK 2018

Dirk Maas

België, Frankrijk, Kroatië en Engeland vormen het overgebleven kwartet dat nog in de race is in voor de wereldtitel. Les Bleus hebben ruime ervaring met het spelen van halve finales. De andere drie landen beduidend minder, België en Kroatië stonden zelfs nooit in een WK-finale.

De kans is aanwezig dat er een land voor het eerst wereldkampioen wordt. Voorspellen dat er een nieuwe wereldkampioen komt is één van de wedmogelijkheden die Toto aanbiedt. Deze en andere weddenschappen komen in dit artikel aan bod.

1. Wedden op een nieuwe wereldkampioen

De halve finale van het WK 2018 is anders dan alle voorgaande WK-halve finales. Voor het eerst in de WK-historie is er een halve finale zonder Brazilië, Argentinië of Duitsland. Die landen zijn goed voor elf van de in totaal twintig wereldtitels.

Frankrijk en Engeland wonnen in het verleden elk één keer het wereldkampioenschap. Kroatië en zeker België zijn allerminst kansloos om de WK-finale te halen. Voorspellen dat er een nieuwe wereldkampioen komt, is mogelijk bij Toto. Wedden op een zogeheten ‘1st time winner’ heeft een quotering van 2.10.

2. Wedden op de groep van de wereldkampioen

De wereldkampioen is afkomstig uit Groep C, Groep D of Groep G. Die laatste groep heeft de laagste quotering aangezien België en Engeland in die poule zaten. Wedden op Groep G heeft een quote van 1.75.

Voorspellen dat de wereldkampioen afkomstig is uit Groep C, de poule van Frankrijk, en Groep D, de poule van Kroatië, kan lucratiever zijn. Wedden op Groep C heeft een quotering van 2.85. Groep D is nog hoger gequoteerd: 4.75.

Voorbeschouwingen op alle wedstrijden van het WK 2018 lees je bij Online-wedden-bookmakers!

3. Wedden op aantal goals

Gemiddeld vielen er dit WK tot nu toe 2,62 goals per duel. In de acht knock-outfaseduels die België, Frankrijk, Engeland en Kroatië gezamenlijk speelden, vielen er in de helft van die wedstrijden meer dan 2.5 goals. België was het enige land waarbij er in beide knock-outduels meer dan 2.5 goals werden gescoord.

Wedden op meer dan 2.5 goals bij Frankrijk – België heeft een quotering van 1.98. Op basis van de drie laatste WK-duels is het niet waarschijnlijk om je te wagen aan een voorspelling van meer dan 2.5 goals in het duel tussen Kroatië en Engeland. De quotering van meer dan 2.5 goals bij dit duel is geprijsd op 2.45.

Een iets minder gewaagde voorspelling is dat beide teams scoren. Kroatië hield dit WK tot nog toe twee keer de nul, voor Engeland betekende het kwartfinaleduel tegen Zweden de eerste ‘clean sheet’. Wedden op ‘beide teams scoren’ heeft een quotering van 2.07. De quotering van beide teams scoren in het duel Frankrijk – België bedraagt 1.76.

4. Wedden op manier van winnen

In de afgelopen twintig jaar werd het merendeel van de WK-halve finales binnen de reguliere speeltijd beslist. Strafschoppen waren nodig bij Brazilië – Nederland in 1998 en Nederland – Argentinië in 2014. Het duel tussen Duitsland en Italië werd in 2006 in de verlenging beslist.

Kroatië had twee keer een penaltyserie nodig om de halve finale te bereiken. Engeland won één strafschoppenreeks. Voorspellen dat er nieuwe strafschoppenserie volgt, is een wedoptie die niet mag worden uitgevlakt. Wedden op een winnaar na penalty’s heeft een quotering van 4.50. Opmerkelijk genoeg heeft Kroatië een hogere quotering, namelijk 9.00, dan Engeland (dat qequoteerd is op 8.50) om te winnen na strafschoppen.

Voor België – Frankrijk zijn de quoteringen om te wedden op een winnaar na strafschoppen hoger in vergelijking met Kroatië – Engeland. De voorspelling dat er een winnaar na strafschoppen volgt in het buurlandenduel is gequoteerd op 6.00.

Een overzicht van alle geblesseerde en geschorste spelers van het WK vind je bij Online-wedden-bookmakers!

5. WK-specials

Buiten de gebruikelijke weddenschappen biedt Toto ook ‘WK-specials’ aan. Deze hebben vooral betrekking op het maken van goals en de manier waarop er gescoord wordt. Dan moet je bijvoorbeeld denken aan spelers die dit toernooi al een keer met het hoofd scoorden of een doelpunt van buiten het strafschopgebied maakten.

Lukaku, Fellaini en Varane scoorden dit WK elk een kopbaldoelpunt. Voorspellen dat dit nog een keer gebeurt, levert hoge quoteringen op. Wedden op Fellaini scoort een kopgoal is gequoteerd op 9.00, terwijl Varane voor dezelfde weddenschap een quotering van 12.00 heeft. Lukaku heeft dezelfde quotering als Fellaini. De Bruyne schoot tegen Brazilië raak met een knal van buiten de 16. Een reprise van die goal heeft een quotering van 15.00. Het duo Griezmann – Mbappé heeft zijn waarde bewezen voor Frankrijk. Wedden op ‘Griezmann scoort en wint’ is gequoteerd op 5.00, terwijl wedden op ‘Mbappé scoort en wint’ een quotering van 5.50 heeft.

Vida, Maguire en Stones scoorden dit WK eveneens met het hoofd. Nog een keer de voorspelling wagen dat dit trio een kopgoal maakt, heeft hoge quoteringen. Vida en Maguire zijn gequoteerd op 16.00 en wedden op Stones heeft een quote van 20.00. Een beduidend lagere quotering heeft de weddenschap ‘Kane scoort en wint’: die bedraagt 3.50. Die quotering past bij de status van WK-topscorer. Luka Modric is de beste schutter van Kroatië. Wedden op ‘Modric scoort en wint’ heeft een quotering van 10.00.