18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

5 redenen waarom Frankrijk de WK 2018-finale wint

Dirk Maas

De linkerkant van het WK 2018-schema was met landen als Frankrijk, Uruguay, België en Brazilië sterk bezet. De algemene voorspelling was dat de winnaar van Frankrijk-België wereldkampioen zou worden. Frankrijk kwam als sterkste uit die strijd.

Twintig jaar na dato behaalt Frankrijk zijn tweede wereldtitel. Er zijn vijf redenen aan te geven waarom Frankrijk de WK 2018-finale wint. De daarbijhorende weddenschappen, voorspellingen en quoteringen, aangeboden door Toto, blijven niet onvermeld.

1. Bondscoach Deschamps kopieert de stijl van het WK 1998

Als aanvoerder van het Franse elftal mocht Didier Deschamps in 1998 de wereldcup in ontvangst nemen. Deschamps maakte deel uit van een elftal dat in zeven WK-duels slechts twee goals incasseerde.

De Franse verdediging is twintig jaar later opnieuw lastig te passeren. Les Bleus hielden in vier van hun zes duels de nul. Er zijn nog meer gelijkenissen. Benjamin Pavard vervult de rol van Lilian Thuram in 1998: een centrale verdediger die rechtsback speelt. Net als in 1998 staat er een Fransman met Spaanse roots linksback: toen Bixente Lizarazu, nu Lucas Hernandez. Evenals in 1998 beschikt Frankrijk over een pijlsnelle, jonge aanvaller: destijds Thierry Henry, tegenwoordig Kylian Mbappé. De laatste overeenkomst is de centrale spits die niet scoort. In 1998 bleef Stéphane Guivarc’h droog staan, dit WK staat Olivier Giroud op nul treffers.

De bookmakers zijn Giroud echter niet uit het oog verloren. Er is de mogelijkheid om te voorspellen dat hij een goal scoort. Wedden op Olivier Giroud scoort in de WK 2018-finale heeft een quotering van 2.85. De weddenschap dat Giroud de eerste goal in de WK 2018-finale maakt, is gequoteerd op 5.35. Diezelfde quotering heeft de weddenschap ‘Olivier Giroud scoort de laatste goal in de WK 2018-finale’.

2. Eenmaal op voorsprong nauwelijks te kloppen

Op 9 juni 2017 speelde Frankrijk een WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Zweden. Frankrijk kwam via Giroud op 0-1. Zweden boog die achterstand om en won in blessuretijd. De daaropvolgende achttien interlands won Frankrijk bijna altijd als het op voorsprong kwam.

De enige uitzonderingen waren de vriendschappelijke duels tegen Colombia en Duitsland. Tegen Colombia gaven de Fransen een 2-0 voorsprong uit handen om uiteindelijk met 2-3 te verliezen. Dat duel was de enige nederlaag die de Fransen in hun laatste achttien duels leden. Bovendien verloor Frankrijk slechts één van zijn laatste dertien duels in de knock-outfase van een WK. De voorspelling dat Frankrijk favoriet is om de WK-finale te winnen lijkt daarom gerechtvaardigd. Wedden op Frankrijk wint de Wereldbeker heeft een quotering van 1.45. Op de wedstrijd zelf wedden is natuurlijk ook mogelijk: Frankrijk is gequoteerd op 1.89 om de WK 2018-finale te winnen.

Een punt om op te letten is dat WK-finales zelden doelpuntrijk zijn. De WK-finale in 1998, die Frankrijk met 3-0 van Brazilië won, was de laatste WK-finale waarin er meer dan 2.5 goals werden gescoord. In vier van de zes duels die Frankrijk  dit WK speelde, werden er minder dan 2.5 goals gescoord. Wedden op minder dan 2.5 goals heeft een quotering van 1.42. Meer dan 2.5 goals staat gequoteerd op 2.65. Frankrijk dat de WK-finale wint en de nul houdt, heeft een quotering van 2.44.

Voorbeschouwingen op alle wedstrijden van het WK 2018 lees je bij Online-wedden-bookmakers!

3. Sterk in standaardsituaties

Tot nu toe zijn er dit WK 161 goals gescoord. Daarvan komen er 70 doelpunten uit standaardsituaties: scoren uit corners, inworpen en vrije trappen. Dat is een percentage van 43.5%, dus bijna de helft van alle goals.

Frankrijk beschikt over spelers die sterk zijn in de lucht. Daarnaast heeft Antoine Griezmann een ragfijne trap waarmee hij de ballen loepzuiver op de hoofden van zijn ploeggenoten plaatst. De goal van Raphaël Varane, die tegen Uruguay met het hoofd scoorde uit een vrije trap van Antoine Griezmann, en het doelpunt van Samuel Umtiti, die tegen België raak kopte uit een corner van Griezmann, vormen daarvan het bewijs.

De voorspelling dat Frankrijk een kopgoal scoort in de WK 2018-finale ligt voor de hand. Wedden op Umtiti scoort een kopgoal heeft een quotering van 20.00. Giroud scoort een kopgoal is bij Toto gequoteerd op 11.00. De weddenschap ‘Raphaël Varane scoort in de WK-finale’ heeft een quotering van 8.15.

4. Honger naar succes

“De Gouden Bal interesseert me niets. Ik wil het WK winnen”, aldus Kylian Mbappé. De tiener was er twee jaar geleden niet bij toen Frankrijk de EK-finale verloor. Negen spelers uit de EK 2016-selectie zijn present in Rusland. Vijftien van de drieëntwintig spelers uit de WK 2018-selectie zijn vijfentwintig jaar of jonger.

Wat hen bindt is de honger naar succes. Uitzonderingen als Raphaël Varane, Paul Pogba en Antoine Griezmann daargelaten, won geen van hen een prijs van internationale allure. De jongelingen staan te trappelen van ongeduld om hun eerste grote prijs te winnen, de ervaren spelers willen het verlies van de EK 2016-finale wreken.

Frankrijk kan op verschillende manieren de WK-finale winnen. Wedden op Frankrijk wint na verlenging heeft een quotering van 8.50. De voorspelling dat Frankrijk na penalty’s wint, staat eveneens gequoteerd op 8.50.

5. De onbaatzuchtigheid van N’Golo Kanté

Soms komt het bij een topland voor dat de sfeer in een WK-selectie te snijden is omdat spelers van rivaliserende clubs niet goed met elkaar kunnen opschieten. Bij Frankrijk is daar dit WK niets van merken. De spelers van Les Bleus hebben onbaatzuchtigheid en opofferingsgezindheid hoog in het vaandel staan.

N’Golo Kanté is daarvan het treffendste voorbeeld. De Chelsea-middenvelder heeft de longen van een paard en werkt zich een slag in de rondte. Talloze keren onderschept hij de bal in een wedstrijd en zijn voorwaartse passes stellen Paul Pogba in staat zijn rol als aanvallende middenvelder optimaal te vervullen. Daardoor functioneren de aanvallers van Frankrijk in optima forma.

Wedden op Griezmann en Mbappé scoren in de WK 2018-finale heeft een quotering van 10.50 bij Toto. De weddenschap Griezmann scoort en wint, heeft een quotering van 3.75. Tot slot is het wedden op Mbappé scoort en wint gequoteerd op 4.25 bij Toto.