18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

MLS opent de deuren voor wedkantoren als sponsors

Tim Giesbers

De Amerikaanse voetbalcompetitie Major League Soccer (MLS) heeft haar commerciële richtlijnen aangepast. Hierdoor wordt het in de toekomst mogelijk voor wedkantoren en andere aanbieders van kansspelen om shirtsponsor te worden van een van de clubs in de MLS. Tot dusverre is dat niet toegestaan.

Kindershirts

Deze nieuwe richtlijnen gelden zowel voor bedrijven in de kansspelsector, als voor bedrijven uit de alcoholsector. Voor deze twee sectoren is er nu de mogelijkheid om sponsor te worden op het voorkant van de wedstrijdshirts. Daarnaast komt er plek voor sponsorlogo’s op de mouwen. Dat laatste wordt pas in 2020 gerealiseerd.

De MLS heeft wel bepaalde regels opgesteld die specifiek gelden voor sponsoren uit de kansspel- en alcoholsector. Zij mogen namelijk alleen sponsor worden op shirts voor volwassenen. Op kindershirts is het niet toegestaan om te adverteren voor deze sponsoren. Tevens mogen MLS-spelers onder de 21 jaar deze sponsoruitingen niet op hun shirt dragen.

Skyboxen

Naast shirtsponsoring heeft de MLS ook de deuren geopend voor kansspelaanbieders om commerciële deals te sluiten met clubs. Hierbij gaat het onder meer om de naamgeving van stadions, de bewegwijzering naar stadions, reclameborden langs het veld en samen met de club opgezette advertenties.

Wedkantoren en casino’s krijgen nu ook de kans van de MLS om skyboxen te huren in de stadions van de Amerikaanse en Canadese clubs van de competitie. De MLS heeft een hoge aantrekkingskracht op sponsoren met de aanwezigheid van spelers als Bastian Schweinsteiger, Wayne Rooney, Carlos Vela, Nani en Zlatan Ibrahimović