18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedkantoren: Verenigde Staten grote favoriet op WK-titel vrouwen

Tim Giesbers

De finale van het WK voor vrouwen staat voor de deur. Zondag 7 juli staan om 17.00 uur de Verenigde Staten en Nederland tegenover elkaar. De recordkampioen en de debuterend finalist maken uit wie de WK-titel van 2019 mee naar huis mag nemen vanuit Lyon. De wedkantoren zijn het al met elkaar eens: de Verenigde Staten gaan winnen.

Favoriet

Al voorafgaand aan dit toernooi werden de Verenigde Staten als huizenhoge favoriet gezien om als wereldkampioen Frankrijk te verlaten na afloop van het WK. De wedkantoren kozen destijds voor een quotering van 3.75 als je ging wedden op een Amerikaanse wereldtitel.

Voor Nederland lag die quotering voor het WK nog op 13.00. Hiermee moesten de Oranje Leeuwinnen landen als Frankrijk (4.50), Duitsland (6.50) en Engeland (7.50) nog voor laten gaan. Frankrijk en Engeland werden echter uitgeschakeld door de VS en Duitsland vond een Waterloo in de wedstrijd tegen Zweden.

Verschillen

Nu zijn de verschillen tussen de twee finalisten nog steeds groot. Ga je bij Toto wedden op de finale, dan krijgen de Verenigde Staten een quote van 1.46 om de wedstrijd te winnen, tegenover 7.25 voor Nederland. Een gelijkspel is uiteraard ook mogelijk. Daarom kun je ook wedden wie er wereldkampioen wordt, waarbij je de weddenschap ook wint als dit gebeurt via een verlenging of strafschoppen. Het voordeel is hier (1.20 tegenover 4.50) nog steeds voor de Amerikaanse dames.

Zondag maken beide landen uit wie de wereldtitel mee naar huis mag nemen. Komen de Verenigde Staten op een statistiek van vier gewonnen finales uit vijf pogingen, of lukt het Nederland de eerste WK-finale ooit te winnen? De Oranje Leeuwinnen zijn duidelijk de underdog, maar dit betekent wel dat je kunt rekenen op hoge quoteringen voor de Nederlandse dames. Lees voor je gaat wedden op dit duel nog even onze voorbeschouwing op deze wedstrijd.