18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ladbrokes verlengt contract met Schotse competities

Tim Giesbers

Ladbrokes Coral heeft overeenstemming bereikt met de Scottish Professional Football League (SPFL) het onderlinge contract te verlengen. Hierdoor blijft de bookmaker naamgever van de Schotse competities, tot aan de zomer van 2020.

Ladbrokes blijft naamgever

De oude verbintenis tussen de twee partijen werd gesloten in 2015 en eerder al in mei 2017 werd deze verlengd, initieel tot medio 2018. Nu komen daar dus de seizoenen 2018/19 en 2019/20 bij. In deze jaargangen blijft Ladbrokes de naamgever van de vier Schotse professionele voetbaldivisies. Met de deal is circa 5,5 miljoen euro gemoeid.

“We zijn enorm blij dat Ladbrokes ervoor gekozen heeft om hun sponsorschap van de SPFL te verlengen met twee jaar”, zegt Neil Doncaster, bestuursvoorzitter van de SPFL. “Sinds we samenwerken in 2015 hebben we het partnerschap als zeer prettig ervaren. We zijn er zeker van dat dit zo zal blijven tot 2020 en hopelijk nog langer.”

Kritiek van voetballers en bestuursleden

Het sponsorschap van Ladbrokes is niet onomstreden. Voormalig Rangers-middenvelder Joey Barton, Aberdeen-directeur Duncan Skinnder, Annan Athletic-voorzitter Henry McClelland en Ian Black, ex-middenvelder van Heart of Midlothian, Inverness Caledonian Thistle en Rangers, spraken eerder al uit dat de competities niet gesponsord zouden moeten worden door een wedkantoor.

Doncaster ziet in dat er kritiek is over de samenwerking met een bookmaker: “We zijn ons ervan bewust dat we als professionele competities bepaalde sociale verantwoordelijkheden hebben. We gaan ermee door om een boodschap te verspreiden over verantwoord wedden. Deze boodschap kunnen we enorm goed verspreiden samen met Ladbrokes.”

“Verantwoord wedden op de kaart blijven zetten”

Jim Mullen is CEO van Ladbrokes Coral en hij voegt toe: “Toen we deze samenwerking begonnen, wisten we dat we geassocieerd zouden worden met een sport die gevolgd wordt met passie en toewijding door vele fans. Dit heeft zich bewezen als een uitstekend partnerschap.”

“Voetbal zit in de harten van vele Schotten en in cafés hoor je de hele week door gesprekken over voetbal. We zijn erg trots dat we onderdeel mogen zijn van die gesprekken.” Ook Mullen vindt dat er bepaalde verantwoordelijkheden zijn. “Naast onderdeel te zijn van die gesprekken moeten we er ook voor zorgen dat wedden leuk moet zijn en geen probleem.”

“Onze samenwerking met de SPFL geeft ons de kans om verantwoord wedden op de kaart te blijven zetten en samen te werken met clubs om de integriteit van de sport te handhaven. We nemen onze rol als sponsor serieus en onze rol om wedden leuk te houden voor consumenten even zo serieus.”

Het nieuws van het verlengde partnerschap komt op het moment dat de aankoop van Ladbrokes Coral door GVC Holdings steeds dichterbij lijkt te komen.