18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Dochterbedrijf GVC krijgt Griekse belastingaanslag van 186,8 miljoen

Tim Giesbers

GVC Holdings heeft bekendgemaakt dat een dochteronderneming in Griekenland een rekening van de plaatselijke belastingdienst heeft gekregen van 186,8 miljoen euro. De onderneming werkt onder een tijdelijke Griekse gaminglicentie.

De Griekse organisatie die controle houdt op grote ondernemingen heeft de belastingrekening verstuurd die gaat over de jaren 2010 en 2011. In deze periode was het bedrijf in kwestie in handen van Sportingbet. Pas in 2013 nam GVC Holdings het over.

Sterke argumenten voor beroep

Volgens GVC is het totaalbedrag ‘substantieel hoger’. Het zou gaan om veelvouden van de Griekse inkomsten die het dochterbedrijf in deze periode had. De bookmaker denkt ‘sterke argumenten’ te hebben om in beroep te gaan tegen de rekening. Dit proces gaat plaatsvinden in de Griekse rechtszalen, omdat dit de enige manier is om een schikking te kunnen treffen.

Desondanks kiest het van origine Luxemburgse GVC ervoor om een betalingsschema op te stellen. Hierdoor kan het langzaamaan gaan betalen en ondertussen de bedrijfsvoering gewoon door laten gaan. De komende 24 maanden betaalt het bedrijf ongeveer 7,8 miljoen euro per maand, waarmee na twee jaar de gehele rekening betaald is.

“Bedrag is veel te hoog”

Dit betekent echter niet dat GVC akkoord gaat met het bedrag dat de belastingdienst eist. Naderhand zal het bedrijf proberen een deel van de betalingen terug te krijgen van de Griekse overheid. In een statement laat GVC weten: “Het bestuur betwist de beoordeling van de belastingdienst en vindt dat het bedrag veel te hoog is. We hebben al het vertrouwen in het beroep.”

“Omdat onze dochteronderneming eerst door het beroepsproces moet gaan, moeten we als bedrijf voorzorgsmaatregelen nemen. In onze financiële overzichten van 2017 nemen we een voorziening van circa 200 miljoen euro op om de periode tot aan eind 2017 te dekken.”