18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ladbrokes Coral gaat inkomensongelijkheid mannen en vrouwen tegen

Tim Giesbers

De Ladbrokes Coral Group heeft aangekondigd het inkomensverschil tussen mannen en vrouwen aan te gaan pakken. Momenteel krijgen vrouwen binnen het bedrijf gemiddeld 15 procent minder betaald per uur dan mannen met hetzelfde werk.

Het gokbedrijf is een van honderden bedrijven in het Verenigd Koninkrijk die hun inkomensverschillen hebben gepubliceerd. Dit moet vanwege de Equality Act, een wet die dit verschil tegen wil gaan. Bedrijven met meer dan 250 werknemers moeten vanaf april 2017 hun inkomensverschillen bekendmaken.

Vaker een bonus, maar wel minder
Ladbrokes Coral maakte ook bekend dat de bonussen voor vrouwen gemiddeld 76 procent lager liggen. Daarentegen kreeg wel een hoger percentage van de vrouwelijke werknemers (80 procent) een bonus dan van de mannelijke werknemers (77 procent). Bij al deze cijfers gaat het om de periode tussen april 2016 en april 2017.

Vooral mannen in hoge functies
Volgens het bedrijf is er een verschil doordat vooral mannen de leidinggevende functies bekleden. “Het verschil in inkomen en bonussen laat zien dat er nog werk aan de winkel is”, verklaart Ladbrokes. “We moeten stappen zetten om het inkomensverschil tegen te gaan. We gaan de bedrijfsstructuur onder de loep nemen en kijken hoe we vrouwen in hogere functies kunnen krijgen.”