18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Cyprus toetst herziene gokwet bij Europese Commissie

Tim Giesbers

De Cypriotische overheid heeft de vernieuwde gokwet ingediend bij de Europese Commissie (EC), die de wet moet goedkeuren. Cyprus wil de wetgeving wat betreft gokken in het land moderniseren. Hiermee moet er meer ruimte komen voor nieuwe licenties, voor bijvoorbeeld online gokservices.

In juni 2017 legde Cyprus de ‘Gokwet 2017’ voor aan de EC. Dit gebeurde op verzoek van de Europese Unie, die wilde dat het Cypriotische gokbeleid op de schop werd genomen. Volgens de oude regelgeving werd het Griekse gokbedrijf OPAP voorgetrokken. In september 2017 werd deze echter afgewezen en verzocht mede-EU-lid Malta om een onderzoek. Dat land twijfelde of er wel genoeg ruimte was voor vrije marktwerking binnen de wet.

Meer ruimte voor nieuwe spelers
Volgens de National Betting Authority (NBA) van de Cypriotische overheid is de laatste voorgestelde wet consistent en systematisch. Er zou nu meer ruimte komen voor nieuwe gokbedrijven op de Cypriotische markt.