18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansspelautoriteit verwacht 35 online licenties uit te delen

Tim Giesbers

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA), de bevoegde instantie voor het kansspelbeleid, heeft bevestigd dat het verwacht ongeveer 35 licenties voor online kansspelen te verlenen. Dit moet gaan gebeuren wanneer de wet Kansspelen op Afstand (KOA) definitief is ingegaan.

Het is de verwachting van de autoriteit om na het ingaan van de wet op 1 april van dit jaar ongeveer veertig aanvragen te krijgen voor een licentie. Deze aanvragen zullen dan voornamelijk komen van internationale aanbieders die hun diensten willen uitbreiden naar de Nederlandse markt.

Over welke aanbieders het gaat is op dit moment nog niets bekend.

Beschermen

Deze informatie wordt door de KSA vermeld in het jaarverslag over 2020. Hiernaast werden ook de belangrijkste eisen voor vergunningshouders genoemd. En ook de extra bevoegdheden die de autoriteit heeft om vermeende illegale wedactiviteiten aan te kunnen pakken.

In het rapport wordt nogmaals benadrukt dat het enorm belangrijk is voor aanbieders om zich te houden aan de wet Kansspelen op Afstand. Hierbij gaat het met name om de wetgeving rondom het voorkomen van wedgerelateerde verslavingen en het beschermen van consumenten.

Cruks

Het is dan ook belangrijk voor nieuwe licentiehouders om bij aangemelde spelers te controleren of zij in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (Cruks) staan. Ook moeten alle aanbieders een database bijhouden die kan worden ingezien door de KSA.