18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Voorbeschouwing en wedden Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

Joris Velthausz

De eerste race van het Formule 1-seizoen gaat van start in Bahrein. Het is de vraag welk team de overhand gaat hebben in het seizoen. Mercedes lijkt een mindere testweek te hebben gehad, of strooiden de Duitsers zand in de ogen van de concurrenten? In deze voorbeschouwing staan tips die helpen bij het wedden op de Grand Prix van Bahrein.

Grand Prix van Bahrein 2021

De Grand Prix van Australië is normaal de opener van het nieuwe Formule 1-seizoen. Deze race is echter uitgesteld en dus start het seizoen in Bahrein. Het circuit Bahrein International Circuit staat al jaren op het programma en vorig jaar werd er zelfs twee keer gereden. Dit circuit is voor elke rijder dan ook bekend. Als een coureur de lay-out al was vergeten dan is het geheugen de afgelopen tijd opgefrist. De wintertest werd namelijk ook op dit circuit gereden.

De racetijden zijn dit seizoen iets aangepast door de FIA. Zo duurden de eerste twee trainingen altijd anderhalf uur, dit jaar zijn alle trainingen nog maar één uur. Verder begonnen de races de laatste jaren tien minuten over het uur. Dat is ook weer teruggedraaid. De Grand Prix van Bahrein begint zondag 28 maart om 17.00 Nederlandse tijd.

De wintertest

Het is lastig om te zeggen waar alle teams op dit moment staan. De teams laten niet het achterste van de tong zien tijdens de wintertest. Toch kunnen de ploegen het ook niet verbloemen als er problemen zijn, want alles wordt tegenwoordig gefotografeerd en gefilmd. Mercedes had een lastige wintertest: zo werden er minder rondjes gereden dan de afgelopen jaren. Verder leek het erop dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de auto nog niet volledige onder controle hadden.

Red Bull, de grootste uitdagen van Mercedes, had daarentegen een goede wintertest. Er werden genoeg rondjes gereden en Max Verstappen en Sergio Perez hadden de auto onder controle. Achter Mercedes en Red Bull is het een verrassing welk team dit jaar op de derde plek gaat rijden. McLaren heeft van motor gewisseld en dat leidt doorgaans tot een verloren jaar. Ferrari was tijdens de wintertesten wisselvallig en Aston Martin leek niet in de buurt te zitten van het niveau van vorig jaar. Het gevecht om de derde stek gaat dus interessant worden, en de Grand Prix van Bahrein gaat laten zien welk team het meest dicht bij Mercedes en Red Bull staat.

Wedden op Formule 1 Grand Prix Bahrein 2021

De quoteringen zullen door het weekend heen nog gaan veranderen door de uitslagen van de training en kwalificatie. Wedtip: volg de Grand Prix van Bahrein 2021 vanaf de vrije trainingen. Zo kun je snel inspelen op de ontwikkelingen en quoteringen, en jouw weddenschap op het meest gunstige moment afsluiten.

Kwalificatie

De coureur die op pole position start heeft nou eenmaal de grootste kans om de race te winnen. Daarom is de kwalificatie ook erg belangrijk op de zaterdag. Vorig jaar wist Lewis Hamilton de kwalificatie te winnen. Dit jaar is Max Verstappen met een quotering van 2.38 de favoriet voor het winnen van de kwalificatie. Achter hem volgen Lewis Hamilton (2.50), Valtteri Bottas (5.75) en Sergio Perez (9.00). Als we de bookmakers mogen geloven wordt het een gevecht tussen Hamilton en Verstappen om de eerste startpositie.

De race

De race van vorig seizoen – toen nog achteraan de kalender – zullen veel mensen zich nog goed kunnen herinneren. Niet om de uitslag van de race maar om wat er gebeurde. Romain Grosjean crashte hard tegen de vangrail, de auto brak in tweeën en stond in vuur en vlam. Uiteindelijk – nadat Grosjean zelf uit kon stappen en een lange onderbreking waarin de vangrail werd gerepareerd – wist Hamilton de race te winnen. Verstappen werd op korte afstand tweede.

Dit jaar is Max Verstappen, net als bij de kwalificatie, de favoriet om de race te winnen. Hij heeft een quote van 2.35. Hamilton volgt met een quote van 2.57. Daarna worden de gaten weer iets groter, Bottas (6.30), Perez, (7.15) en dan komt Daniel Ricciardo van McLaren met een quote 26.00.

Overige weddenschappen

Naast dat er op de kwalificatie en de race kan worden gewed zijn er nog vele andere opties bij een Formule 1-race. Tegenwoordig krijgt de coureur met de snelste raceronde één punt voor het wereldkampioenschap. Verstappen en Hamilton hebben beide een quote van 2.36. Ook bij deze weddenschap volgen Bottas (6.40) en Perez (8.40). Na deze vier coureurs worden de quoteringen voor de snelste ronde al een stuk hoger. De McLaren-coureurs Ricciardo en Lando Norris zitten op 20.50 en Pierre Gasly heeft een quote van 50.00.

Het weekend begint natuurlijk met de eerste vrije training en ook hier kan op worden ingezet. Wederom zijn Verstappen (2.35) en Hamilton (2.60) de favorieten om hier eerste te worden. Volgens de bookmakers lijkt het weekend dan ook duidelijk een strijd te worden tussen deze twee coureurs. Bij alle weddenschappen die hierboven al zijn behandeld had Bottas steeds een lagere quote dan Perez. Tijdens de eerste training is daar geen sprake van. Bottas en Perez hebben een quote van 7.00 bij het ‘winnen’ van de eerste vrije training.

Wil je een voorbeschouwing op het seizoen lezen én alvast wedden op de wereldkampioen? Lees dan ons artikel: Wedden op Max Verstappen Formule 1 2021.