18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Kansen Nederland WK 2022 kwalificatie: quoteringen en wedtips

Cas Geleijnse

Terwijl het EK voor de deur staat, gaat Nederland nu beginnen aan de kwalificatie van het WK 2022. In dit artikel kijken we naar het programma, quoteringen op groepswinst, kwalificatie, verhoudingen onderling met andere teams en vorm van Nederland met betrekking tot de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar. Ook kijken we naar welke spelers beschikbaar zijn; of juist niet.

Het Nederlands elftal is ingedeeld in groep G van de Europese WK-kwalificatie. De gelote tegenstanders zijn Gibraltar, Letland, Montenegro, Noorwegen en Turkije. De groepswinnaar pakt een ticket voor het wereldkampioenschap. De nummer twee van de groep krijgt een herkansing in de play-offs.

Het programma en kansen op doorgaan

Bij de bookmakers is het Nederlands elftal de favoriet om als groepswinnaar deze kwalificatie af te sluiten. De ploeg van bondscoach Frank de Boer krijgt een quotering van 1.25 om als eerste te eindigen. Noorwegen en Turkije worden even sterk ingeschat, wedden op groepswinst van één van deze landen heeft een quotering van 8.00. Montenegro (51.00), Letland (151.00) en Gibraltar (201.00) hebben volgens de bookmakers vrij weinig kans op groepswinst.

Het is ook een optie om te wedden op ‘Top 2’. Voor het Nederlands elftal is dat niet zo interessant, gezien de quotering van 1.01. Noorwegen en Turkije hebben hier allebei een quotering van 1.90. Inzetten op één van deze twee ploegen in de top twee is dus best een interessante weddenschap.

Eind maart worden de eerste drie, van de in totaal tien, wedstrijden in de groep gespeeld. Nederland begint de kwalificatiereeks met een uitwedstrijd in en tegen Turkije. De tweede wedstrijd is in de Johan Cruijff ArenA tegen Letland. De eerste reeks kwalificatiewedstrijden wordt afgesloten met een uitwedstrijd tegen dwergstaat Gibraltar.

Nederland begint dus tegen één van de zwaarste tegenstanders en dus ook concurrent voor de groepswinst: Turkije. De laatste ontmoeting tussen beide landen, dik vijf jaar geleden, verloor het Nederlands elftal met 3-0. Dit was in een periode dat het heel slecht ging met onze nationale ploeg. Inmiddels heeft Oranje zich herpakt. De mannen van De Boer zijn favoriet tegen Turkije. Het is een goede tip om te wedden op winst tegen Turkije, deze weddenschap heeft een quotering van 1.74 bij Toto.

Vorm Nederland

Nederland won de laatste twee wedstrijden: Bosnië & Herzegovina werd met 3-1 verslagen en tegen Polen was het Nederlands elftal met 2-1 te sterk. Daarnaast wist Nederland zich eind 2019 te plaatsen voor het EK van komende zomer. Onder Ronald Koeman eindigde de ploeg als tweede in groep C; alleen Duitsland verzamelde meer punten.

Tegen de ‘kleinere’ landen verloor Nederland de laatste jaren nooit. Tijdens de kwalificatie van het EK won het Nederland elftal gemakkelijk van landen als Wit-Rusland en Estland. Wit-Rusland werd met 2-1 en 4-0 verslagen. De ontmoetingen met Estland waren al helemaal geen probleem: uit werd er met 4-0 gewonnen en thuis stond er na negentig minuten 5-0 op het scorebord. De WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro, Letland en Gibraltar moeten dus ook geen probleem zijn voor Frank de Boer en zijn selectie. Als je gaat wedden op winst van Nederland tegen deze landen, is de quotering zo laag dat het weinig winst op zal leveren. Een tip is daarom om deze wedstrijden te combineren met andere duels in de WK-kwalificatie. Als je inzet op twee of drie duels, valt de quotering al een stuk hoger uit.

Aanwezigen en afwezigen

Bij de selectie van Frank de Boer zaten twee grote verrassingen: Maarten Stekelenburg is voor het eerst sinds 2016 weer terug in Oranje. De 38-jarige doelman van Ajax speelde tot nu toe 58 interlands. Stekelenburg stond op doel tijdens het WK in 2010, toen het Nederlands elftal de finale haalde. De andere opvallende naam in de selectie is Jeremiah St. Juste, die voor de eerste keer bij Oranje zit.

Memphis Depay heeft toestemming gekregen om Frankrijk te verlaten, de aanvaller van Olympique Lyon is er dus ‘gewoon’ bij tegen Turkije, Letland en Gibraltar. Memphis speelde tot nu toe 59 interlands voor Oranje. In deze 59 wedstrijden maakte hij 21 doelpunten. Wedden op een doelpunt van Memphis tegen één van de komende drie tegenstanders is dus zeker een aanbeveling.

De grote afwezige is natuurlijk Virgil van Dijk. Normaal gesproken is Van Dijk aanvoerder van het Nederlands elftal. De verdediger van Liverpool is echter al lange tijd zwaar geblesseerd aan zijn knie en zal de eerste drie duels, en vermoedelijk ook het komende EK, niet mee kunnen doen. Stefan de Vrij zal in maart ook ontbreken: de verdediger van Internazionale is positief getest op corona. Voor de komende drie interlands is de spoeling in het centrum van de verdediging dus dun.

Wout Weghorst doet het fantastisch bij VfL Wolfsburg, maar de spits zit wederom niet bij de selectie van de bondscoach. Weghorst maakte dit seizoen zestien doelpunten in de Bundesliga, waarmee hij bovenin de topscorerslijst meedraait. Dit is echter niet genoeg voor De Boer, die de voorkeur geeft aan spelers als Ryan Babel, Donyell Malen en Luuk de Jong.